Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -4C° Karlovac

 • weather-image

  -5C° Duga Resa

 • weather-image

  -6C° Ogulin

 • weather-image

  -4C° Ozalj

 • weather-image

  -5C° Slunj

Županija BARILOVIĆ Podijeli

Javna odvodnja i pročistač otpadnih voda u Malićima dobili zeleno svjetlo, za projekt stiže bespovratni EU novac

Ukupno je projekt težak 8,6 milijuna kuna, a bespovratno će biti čak 6,6 milijuna. Njime se štiti Koranu u naseljenim dijelovima Barilovića

Sustav javne odvodnje s pročistačem otpadnih voda u najvećem turističko – stambenom naselju Malići na desnoj obali Korane u Bariloviću, financirat će se novcem iz europskih fondova. 

Ukupna vrijednost investicije je 8,6 milijuna kuna od čega će Ministarstvo poljoprivrede osigurati 6,6 milijuna.

Općina je uložila 300.000 kuna u izradu svih potrebnih dokumenata, rješavanje imovinskih odnosa i ishođenje građevinske dozvole, a dugoreško Komunalno projekt je kandidiralo za mjeru 7.2.1. “Ulaganje u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda”.

– Nakon izgrađenih kanalizacija u MO Barilović, naselju Varoš i MO Donji Velemerić na lijevoj obali Korane, za što je općina također dobila europski novac, krenuli smo u realizaciju i provedbu zaštite vodotoka rijeke Korane u najvećem turističkom naselju u Bariloviću. Ovim projektom zaštitit ćemo rijeku tamo gdje ona protiče kroz naseljene dijelove općine, kaže načelnik Barilovića Dražen Peraković.

Ovim projektom, ali i aglomeracijom Karlovac – Duga Resa koja će obuhvatiti i općinu Barilović, većina otpadne vode bit će pročišćena.

– Rijeka Korana odnosno njezin dio koji protječe kroz naseljena područja u Bariloviću će u najvećem dijelu biti zaštićena, naglasio je direktor Komunalnog Duga Resa Ivan Klokočki.

Osim ovog projekta u općini se EU novcem gradi i vrtić, kulturni centar, širi OŠ Barilović i uređuje komunalna infrastruktura TSC Korana u Donjem Velemeriću. Sve zajedno vrijednosti je 33 milijuna kuna.

Foto: opcina-barilović.hr

Pročitajte i ovo

DIGITALNO I ZELENO

Turistička zajednica u mega vrijednom projektu: Sve turističke atrakcije u županiji bit će u digitalnoj bazi i dostupne svima klikom