Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Sport ZBOGOM, ĆIRO! Podijeli

‘Jedan, jedini, neponovljivi… Bog! Možeš ga voljeti ili ne voljeti, ali mane nema. Nikada taj čovjek neće umrijeti!’

Aktualni trener Karlovca 1919 imao je, kako kaže, privilegij da mu Ćiro Blažević bude trener i u Dinamu i u reprezentaciji, a jedno vrijeme i predsjednik kluba.

O ‘treneru svih trenera’, Ćiri Blaževiću, koji nas je napustio danas, dan prije svog 88. rođendana, teško je naći boljeg sugovornika od Igora Pamića.

Aktualni trener Karlovca 1919, kako sam kaže, imao je privilegij da mu je Ćiro bio trener i u Dinamu i u reprezentaciji, a jedno vrijeme i predsjednik kluba.

– Jedan, jedini, neponovljivi! To su tri riječi koje mi nisu prve za svakoga. O njegovoj trenerskoj kvaliteti je glupo pričati jer rezultati su sve rekli. A ovo drugo… ti njemu faktički ne možeš naći mane, on nema mane, čovjek koji nema mane. Možeš ga voljeti ili ne voljeti, to je nešto drugo, ali mane nema. Jednostavno: Bog! Jedan veliki gospodin u svakom smislu. I zato bih samo rekao: Ćiro, majstore, zbogom i nećemo te nikada zaboraviti. Ono što sam uvijek govorio, jedna izreka je: Nikada taj čovjek neće umrijeti! A stvarno ne može umrijeti, pogotovo kod nas koji smo s njim proveli neko vrijeme – kazao je Pamić.

Ćiro je utjecao i na njegovu trenersku karijeru jer, kaže Pamić, u svakom ćeš poslu, ako si pametan, pokupiti nešto dobro od nekoga. On je savršeno znao naći pravi balans u momčadi, da mu momčad, i kad nije u najboljem stanju, dobro odreagira.

– Uvijek ću pamtiti jedan trening, kad je došao u svlačionicu, kad je sedam postulata napisao velikim slovima. I tehnika i taktika, da ne nabrajam dalje, i brzina i eksplozivnost, sve… Sve je to jako bitno, međutim, na sedmo je mjesto stavio najvećim slovima – sreća. Nekada to moraš znati isprovocirati. On je znao isporovcirati, uz znanje. Svi mi imamo neko znanje, ali ne znamo možda tu sreću uvijek isporovocirati u pravom momentu – naglasi je Pamić.

(foto: ciro.hr/RM Arhiva)

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Rukometaši Karlovca fantastičnom obranom u derbiju ‘samljeli’ Umažane i došli na korak do naslova prvaka