Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Život SPORT I REKREACIJA Podijeli

Jedina teretana u Dugoj Resi u podrumu Robne kuće Mrežnica: Z-Activ u bivšem Mulju uredio prostor za rekreaciju Dugorešana

Ljudima je potrebno nešto takvo, da ne moraju za svako malo odlaziti u Karlovac ili veće gradove

Nova i trenutno jedina teretana u Dugoj Resi Z-Active počela je s radom. Nalazi se u novouređenom dijelu podruma Robne kuće Mrežnica.

Prostor je uz pomoć donatora, Grada Duge Rese, KA-Projekta i SA Bišćan, uredilo Društvo za sport i rekreaciju zbog sve većeg interesa za njihove programe.

-Djelujemo od 2014. i do sada smo bili u školskim dvoranama, organizirali grupne treninge, ali one su se pokazale premale. Kada nam se pružila prilika za najam svog prostora prihvatilo smo je. Prednji dio smo pretvorili u malu teretanu gdje ljudi mogu dolaziti individualno vježbati. Uredili smo i dio za dvoranu gdje vodimo grupne treninge za žene i umirovljenike, ali dobrodošli su svi, kaže nam predsjednik Z-Activa i trener Mislav Žirovčić.

Teretana i dvorana otvorene od 17 do 22

Novi prostor već je sada privukao i veći broj korisnika pa se grupni programi odvijaju u nekoliko grupa.

-Za sad radimo od ponedjeljka do petka od 17 do 22 sata. U zimskom periodu vjerojatno će to biti i od 16 sati. Prilagođavat ćemo se našim članovima. Cijena za teretanu je 140 kuna za neograničeni broj dolazaka, a za grupne treninge 160 kuna je za treniranje dva puta tjedno, a za tri puta tjedno 240 kuna.

U teretani sve sprave

Oni koji su pobornici teretane na raspolaganju imaju sve sprave osim trenažnih – bicikala i traka za trčanje, a mogu koristiti i girije, vreću za boks, uže dok nema grupnih treninga.

-Mislimo da je ljudima potrebno nešto takvo, da ne moramo za svako malo odlaziti u Karlovac ili veće gradove. Jednostavno Duga Resa bi trebala imati svoj program i nešto čime može zadovoljiti svoje sugrađane, dodaje Žirovčić.

Unatoč epidemiološki izazovnim vremenima uvjeren je da će i nadolazećem periodu moći nesmetano raditi. Svih mjera se pridržavaju, a to traže i od svih koji dolaze u njihov prostor.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

NE IDE IH

Dok se gradonačelnik Boljar oporavlja u bolnici, zamjenica Srakočić završila na štakama