Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Županija KAD JE BAL... Podijeli

Jelačićeva u D. Resi svijetlila i danju i noću zbog Adventa na Mrežnici

NIšta nezakonito, kaže gradonačelnik Boljar

Tijekom mjesec dana održavanja Adventa na Mrežnici stanari Jelačićeve ulice u Dugoj Resi u kojoj se i nalazi amfiteatar u sklopu kojeg je bilo klizalište, imali su jedinstvenu priliku da im javna rasvjeta svijetli noću, ali i danju. Vidjelo se to i po reflektorima upaljenim u amfiteatru danju, ali i po javnoj rasvjeti upaljenoj duž cijele ove ulice.

– Stanari u Jelačićevoj upozorili su da im rasvjeta svijetli po cijeli dan, sumnjaju čak da se struja koristi na nezakonit način, pitaju se tko će to platiti, postavio je pitanje na aktualcu dugoreškog vijeća HDZ-ov Zlatko Grčić.

Gradonačelnik Tomislav Boljar kaže da Grad nije radio ništa nezakonito oko rasvjete i da ona nije nezakonito spojena. – Povukli smo struju sa četiri mjesta, sve u dogovoru s Elektrom, radi klizališta, objasnio je Boljar i dodao da su tako napravili “bajpas” odnosno osiguranje da bude dovoljno električne energije za potrebe klizališta.

Kako doznajemo, na toj je poziciji stavljeno privremeno brojilo, potrošnja električne energije plaćat će se po obračunu, a troškove bi trebao podmiriti Grad. Koliko će oni iznositi, nije još poznato.

 

Pročitajte i ovo

EU SREDSTVA

Karlovac uspješan u provedbi ITU projekata: Ove godine na raspolaganju 33 milijuna eura