Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Županija STRPLJENJA Podijeli

Jelačićeva do “Partizana” kompletno uređena do ovog ljeta. Do kraja 2023.godine i cijela Duga Resa

Cjelokupni projekt aglomeracije te potom uređenja raskopanih ulica trebao bi završiti za 19 mjeseci

Ovog ljeta trebali bi biti gotovi u Jelačićevoj ulici u Dugoj Resi do “Partizana”, a to znači da će ova raskopana ulica tada konačno imati normalan izgled. Dobit će nove rubnjake, opločnjake, rasvjetu i asfalt nakon radova na aglomeraciji. Ono što Dugorešane pak najviše zanima je da će radovi na aglomeraciji, a onda i uređenju te ulice u njenom nastavku, potom Jozefinske, Tušmera i svih dijelova gdje su trenutno rupe, biti gotovi do kraja 2023. godine.

Najavili su to dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar, pročelnik Mladen Rakočević i direktor Komunalnog Željko Kučinić upravo iz Jelačićeve ulice gdje je mehanizacija u punom pogonu, a asfaltiranje od stanice za Tehnički pregled već je započelo.

Da je Duga Resa totalno raskopana i da u ovom trenutku nema dijela normalne prometnice jasno je svima: Ovom dinamikom radovi će biti u potpunosti gotovi do kraja 2023. godine, a to znači da će se uz nove priključke odvodnje i vodoopskrbe koje daje aglomeracija, urediti i sve raskopane prometnice, no ne samo s pukim “presvlačenjem” asfalta. Bit će postavljena nova rasvjetna tijela, uređeni nogostupi i rubnjaci.

-Na aglomeraciju će tako biti priključene i zgrade i obiteljske kuće koje dosad nisu bile na sustavu javne odvodnje, kazao je direktor Komunalnog Kučinić posebno naglašavajući upravo Jelačićevu ulicu.

U toj ulici upravo grad u potpunosti financira njeno uređenje, a doći će tu i nova parkirališna mjesta. Potez bi trebao biti gotov  gotov izgradnjom rotora koji je u planu upravo nakon “Partizana”. Zasad je riječ o projektu vrijednom 1,8 milijuna kuna, kazao je gradonačelnik Boljar. Tako će građani ovog dijela Duge Rese prvi dobiti “novo ruho”.

U Dugoj Resi izvode se najveći građevinski radovi u zadnjih 20 godina, napominje Boljar i moli građane za razumijevanje. Otklanja mogućnosti da će neke ulice biti “zaboravljene” u uređenju jer je neisplativo i nerazumno ulagati u asfalt koji će zbog aglomeracije biti vrlo brzo raskopan.

Pročitajte i ovo

TVOJA PRILIKA

Tvrtka Kelteks traži osobe za radno mjesto ‘Proizvodni radnik (m/ž)’