Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  28C° Karlovac

 • weather-image

  28C° Duga Resa

 • weather-image

  27C° Ogulin

 • weather-image

  29C° Ozalj

 • weather-image

  27C° Slunj

Županija SAN JE DOSANJAN Podijeli

Jelić je desetljeće sanjao susret gradonačelnika i župana

U Županiji se hvataju posla kako bi u siječnju opet na teren

Radosni smo jer nas očekuje puno rada, zaključio je župan Damir Jelić nakon što je upravo danas sa svitom svojih suradnika završio s obilaskom osamdesetak institucija u svih 17 općina i pet gradova Karlovačke županije.

A obilazak je Jelić  završio u Gradu Karlovcu kod svog nasljednika Damira Mandića. Tu je podsjetio kako je vrijeme u kojem je on donedavno bio gradski dužnosnik bilo prilično turbulentno vrijeme.

-Mogu samo reći da sam kao gradonačelnik desetak godina praktično sanjao ovakav jedan susret, dva kolegija, gradonačelnika i župana. On se danas dogodio i za mene je povijesni što apsolutno ništa ne mora značiti ako samo na tome ostane. Moraju se iz svega ovoga vidjeti rezultati, kazao je.

Županija bi od iduće godine trebala biti snažnija podrška svim jedinicama lokalne samouprave. Poseban naglasak bit će na projektima i povlačenju novca zbog čega se osniva i Razvojni fond.

Strateški interes županije su radna mjesta, turizam u funkciji radnih mjesta, društveno – socijalna osjetljivost. Poseban je naglasak na energetskoj učinkovitosti, čuvanju kulturnih vrijednosti hrvatskoga utemeljenja i rješavanje krucijalnog problema nataliteta.

U županiji se sada hvataju posla kako bi već krajem siječnja ponovo krenuli na teren provjeriti napredak u rješavanju problema.

Pročitajte i ovo

DUGA RESA TRAĐEDI

“Običan sam i takav ću ostat’. Susedi me više prate, a za inspiraciju treba proć’ na plac””