Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Županija OPRAVDANO Podijeli

Jelić: Isprika oporbenim vijećnicima, nije pitanje nepoštivanja Skupštine, ali ne može čovjek biti na dva mjesta u isto vrijeme

Dva ranija termina bila su ogođena pa treći odgađati Jelić nije htio

Ispričavam se svim oporbenim vijećnicima, nije pitanje nepoštovanja prema instituciji Županijske skupštine nego naprosto neki puta dođete u konflikt hijerarhija.

Poručio je župan Damir Jelić preko novinara nakon što se iz Zagrebao vratio u Veliku vijećnicu na sjednicu Županijske skupštine. Još sredinom svibnja, objasnio je, u pismu predsjedniku Sabora pisao je o značaju Cetina, Slovinjskoj deklaraciji i projektu “Dodir civilizacija”.

– Dva termina susreta su nam propala i kada je danas ponudio termin u 9 sati nisam dvojio da bih trebao biti na tom terminu gdje smo s predstojnikom gospodinom Glunčićem uspjeli do 10 sati raspetljati sve mogućnosti za pojačan rad na tom projektu. To je bio moj izostanak sa Skupštine pa se ispričavam svim oporbenim vijećnicima. Procjena je bila zbog našeg projekta i predsjednika Sabora da ipak trebam tamo biti. Ujedno se zahvaljujem svim vijećnicima koji su ostali pa i jednako tako oporbenima.

Zato što ga na početku sjednice nije bilo jer je bio na sastanku kod predsjednika Sabora zbog manifestacije koja bi se trebala održati 2027. godine, oporba je podsjetimo, danas napustila sjednicu Županijske skupštine. No, Jelić kaže kako za tim nije bilo potrebe s obzirom da su ostala dva zamjenika na sjednici, a i on bi, veli, vrlo brzo pismeno odgovorio na vijećnićka pitanja.

-Još jednom ispričavam se vijećnicima koji nisu ostali premda ne vidim realan razlog za ispriku, ali neka bude, zaključio je Jelić.

Na sastanku u Saboru Jelić je bio sam, druga zamjenica imala je već ranije dogovorene obveze.

 

Pročitajte i ovo

DAN DARIVATELJA KRVI

Darivateljima krvi u Karlovačkoj županiji pandemija ne smeta – krv daju kad god mogu