Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Županija NE, MINI HE Podijeli

Jelić obećao izbacivanje mini hidroelektrana iz županijskog prostornog plana, ali ne danas

Na novim izmjenama Prostornog plana već se radi

Jamčim da već radimo na micanju mini hidroelektrana iz prostornog plana Karlovačke županije, poručio je župan Damir Jelić stanovnicima slunjskoga kraja koji su preko vijećnika Tomislava Magdića (HDZ) zatražili ukidanje odredbi i brisanje mogućnosti izgradnje mini hidroelektrana na rijeci Korani.

– Tražimo brisanje mogućnosti izgradnje mini hidroelektrane Puškarići, Primišlje, Barilović, VES Lučica, a vezano za izmjene i dopune Prostornog plana Karlovačke županije koje su danas na dnevnom redu.

Jelić je naglasio kako on nije promijenio svoj negativni stav oko izgradnje spomenutih hidroelektrana od prije nekoliko godina, ali amandman na izmjene prostornog plana u pitanje bi dovele projekt obrane od poplave grada Karlovca, naglasio je. Zato je vijećnicima zajamčio da se već radi na izmjenama prostornoga plana u kojima će mini hidroelektrane biti izbačene.

– Vas molim da ne idete putem amandmana zato što prvo poluvrijeme koje se sada rteba odigrati će zabiti jedan gol, a to je sustav obrane od poplave grada Karlovca s ovim planom. Ja vam jamčim da po pitanju svih ovih točaka koje ste iznijeli mi već radimo za promjenu novog plana.

Pročitajte i ovo

KORONA IZVJEŠĆE

Novih 94 slučajeva zaraze u Karlovačkoj županiji. Jedna osoba umrla