Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -3C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -3C° Slunj

Županija ŽUPAN I ŠEF HDZ-A Podijeli

Jelić u Ogulinu: 18 puta ćemo biti učinkovitiji u projektu obrane od poplave od onih prije nas

Brojne projekte koje županijska vlast ima u planu za svaku općinu i grad u Karlovačkoj županiji “smjestili” su i na prigodni i poprilično velik pano

Kako to izgleda kad karlovački župan Damir Jelić objedini županijski posao i stranačku dužnost, pokazalo se večeras u Ogulinu.

Stranački sastanak HDZ-a iskorišten je tako za promociju novog vodstva ogulinskog HDZ-a na čelu s Tomislavom Lipošćakom, ali i prezentaciju brojnih projekata koje je Karlovačka županija zamislila za sve gradove i općine. Takvih je projekata 407 što može biti i igra brojkama 047, komentirao je  župan i šef županijskog HDZ-a Jelić upitan o njihovu točnom broju.

Iako o konkretnim projektima nije htio konkretno i govoriti, jer se oni još moraju “izbrusiti” na koordinacijama, ali i sastancima s načelnicima i gradonačelnicima, za grad domaćin susreta – Ogulin, svakako je najznačajniji projekt obrane od poplave – izgradnja retencije. Za taj projekt Jelić smatra da će dobrom organizacijom i slanjem pravnika na teren, pokazati svu svoju vrijednost. Odbacio je navode onih koji misle da je formiranjem posebnog tima za rješavanje imovinsko pravnih odnosa u Ogulinu, situacija zakomplicirana.

– Ovdje se u Ogulinu znaju događati čudne stvari, pa dođe nižerangirana osoba iz Hrvatskih voda zbog dnevnica i kaže da još ima 17 čestica za otkupiti, a zna se točno koliko ih ima i treba ih otkupiti. Ja sam poplave propatio i onaj tko nema taj senzibilitet, neće tu raditi, kaže Jelić.

Smatra da je insinuacija puno, a da je pravi problem plavljenje Ogulina te Karlovca. – U Ogulinu smo osmislili jedinstven projekt i model i vidjet ćete rezultate. Petnaest do osamnaest puta bit ćemo učinkovitiji nego oni koji su to prije nas radili zajedno s nacionalnim institucijama. Najavio je da će uskoro javnosti biti predstavljen cijeli projekt, s najkritičnijim točkama, a to je po njemu u ovom slučaju katastar.

Ogulinski HDZ-ovci domaćini ostalim kolegama, ponosni jer se HDZ dislocirao pod Klek

Ogulinski susret HDZ-ovaca okupio je čelnike nekolicine gradskih organizacija stranke, ali i onih općinskih, a nedavno izabrani prvi HDZ-ovac Ogulina Tomislav Lipošćak nije krio zadovoljstvo što se HDZ maknuo iz Karlovca. – Bili smo i bit ćemo oslonac stranci i županu Jeliću, rekao je Lipošćak naglasivši da je HDZ i dalje najjača opcija u ogulinskom vijeću s 8 vijećnika, iako je na vlasti lijeva koalicija.

HDZ je, podsjetimo, nakon “cijele vječnosti” lani izgubio vlast u Ogulinu, no HDZ-ovci kažu da im je drago da su neki njihovi projekti prepoznati i nastavljen kao poduzetnička zona, a i neka kadrovska rješenja koja su oni predložili, ostala su i nakon dolaska nove vlasti.

 

Pročitajte i ovo

EU SREDSTVA

Karlovac uspješan u provedbi ITU projekata: Ove godine na raspolaganju 33 milijuna eura