Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Županija JELIĆEV NOVI PUT Podijeli

Jelić okreće novu stranicu: Neće se kandidirati niti za jednu funkciju u HDZ-u. “Želim raditi s mladima”

Političari odlaze ili kad umru ili kad izgube izbore. Ja bih ove stranačke izbore dobio, uvjeren sam

Aktualni šef županijskog HDZ-a Damir Jelić neće se kandidirati ni na jednu funkciju u HDZ-u na skorašnjim unutarstranačkim izborima.

HDZ uz skore izbore za šefa stranke na nacionalnoj razini čekaju i izbori za predsjednike gradskih, općinskih te županijskih organizacija, a upravo je ovu potonju Jelić obnašao zadnjih godina. No, kako stvari stoje, više neće jer – ne želi. Potvrdio je to za Radio Mrežnicu uz objašnjenje da onome tko se želi za neku funkciju kandidirati u stranci “neće niti pomagati niti podmetati”. – Moj stav je takav da ni u ovim izborima za predsjednika nisam zauzeo poziciju. Tako i sada, odlučio sam da se neću kandidirati ni za jednu funkciju. Moj stav je jasan, a to je da se želim okrenuti radu s mladim ljudima i ovo je simboličan primjer da upravo mladima otvaram prostor, kaže Jelić.
-Političari odlaze kad umru ili izgube izbore. Ja sam svjestan da se sada kandidiram, da bih te izbore pobijedio, no želim pustiti novu energiju, nove ljude. Ovakva moja odluka nije nasljeđe ovog političkog okruženja u Hrvatskoj, no mnogo toga sam ja dosad odradio prvi ili što nije nitko dosad, kaže Jelić.
Podsjetimo, Jelić je više puta odbio odlazak u Sabor, ali i ministarske funkcije, funkcije glavnog tajnika stranke te još neke pozicije, a svoj atipičan stil odlučio je sada i nastaviti kroz  objavu da ga ne zanima niti jedna funkcija u stranci.
Doznajemo da je danas o tome mailom obavijestio i stranku.Ispričao se svima na nenamjernim uvredama tijekom 15 godina političkog i dužnosničkog staža, zamolio za oprost i zahvalio na suradnji te dodao što je ono što ga zanima u budućnosti – rad s mladima.
Inače, odluku je Jelić javno objavio danas na svoj 48. rođendan, iako je odluku donio već poodavno.

Pročitajte i ovo

ZABAVA NA RIJECI

Ljeto na Mrežnici prepuno događanja: škola plivanja, supovi, i tradicionalni vaterpolo