Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Puni Mjesec ili lipanjski Mjesec Jagoda dobio je ime po ranim plemenima Indijanca, Algonquin, jer se njegova pojava poklapa s vremenom berbe divljih jagoda Nebo će od petka pa do nedjelje obasjavati divan Mjesec jagoda' Listić je uplaćen na prodajnom mjestu poslovnog partnera NLK, Šubićeva 40 u Zagrebu. Izvučeni brojevi 23. kola Eurojackpota koji su igračima donijeli sjajne dobitke su: 9,16,17,29,39 - 1,8 Sretnik iz Zagreba osvojio 595.919 kuna na Eurojackpotu! Američke borba za rasnu pravdu nakon smrti Georgea Floyda dio je borbe protiv klimatskih promjena i za socijalnu pravdu koja nas sve ujedinjuje, rekla je klimatska aktivistica Greta Thunberg u petak. "Moramo biti ujedinjeni i zapamtiti da je borba za socijalnu pravdu, ekološku pravdu, rasnu pravdu i klimatsku pravdu, ista borba", odgovorila je Thunberg na pitanje novinara o povezanosti borbe protiv klimatskih promjena i prosvjeda protiv rasizma u SAD-u. Sedamnaestogodišnja Šveđanka poznata je po kritikama upućenima svjetskim vođama po pitanju klimatskih promjena, ali je uslijed prosvjeda širom SAD-a i pandemije koronavirusa, proširila je svoju poruku. Thunberg je govorila tijekom donatorske večere za kupnju medicinske opreme i omogućavanje telemedicinskih usluga stanovnicima Amazonske prašume u Brazilu. Zbog slabe dostupnosti medicinskih usluga u tom području, učinak koronavirusa je devastirajući. Kazala je da brazilski predsjednik Jair Bolsonaro neuspješno upravlja krizom. Greta Thunberg prosvjednicima: "Moramo svi biti ujedinjeni" Odlučeno je i tko će biti kandidati na listi u VIII. izbornoj jedinici. IDS je dobio četiri mjesta, a ona su pripala Tuliju Demetlici, Katarini Nemet, Marinu Lerotiću i Emilu Dausu IDS odlučio: Na parlamentarne izbore idu s Restart koalicijom

Županija ŽUPANIJSKI AKTUALAC Podijeli

Jelić: Posljedice HE Lešće bit će sanirane, garanacija za to je lanjska sjednica Vlade

Županijski vijećnik Josip Benčić (SDP) ne vjeruje: Stručni tim će biti najobičniji prodavači magle

Sjednica vlade koja je bila lani u Karlovcu i na kojoj su se posljedice rada HE Lešće pojavile kao točka dnevnog reda, snaga su za realizaciju nedavno potpisanog sporazuma između Karlovačke županije, HEP-a i Hrvatskih voda za sanaciju tih posljedica.

-Postavljam pitanje: Je li sad bolje nego prije? Pa, ništa nije bolje, ali prije ništa nije bilo i nitko odgovoran nije bio. A sada imamo sjednicu Vlade i jedno povjerenstvo u kojem sam inzistirao da uđe predstavnik naše županije kako bi držao ritam. Što će se iz toga izroditi? Možda nešto hoće, a iz onoga prije nije se moglo ništa. Hajmo biti objektivni pa reći: “Čekaj počela je utakmica, gol još nismo zabili”.

Rekao je to župan Damir Jelić na aktualcu Županijske skupštine nakon što je vijećnik Josip Benčić (SDP) izrazio sumnju u rad stručne skupine koja će, na temelju sporazuma, biti formirana.

– Ako ne možeš riješiti problem osnuj neki stručni tim. To će po meni biti, ne budi vam ja zli prorok, najobičniji prodavači magle. Ustanovit će se da nitko nije kriv i odgovornosti neće biti, rekao je Benčić dodavši kako se posljedice HE Lešće već sada vide i na rijeci Kupi, ali i Mrežnici.

Dožupanica Martina Furdek Hajdin naglasila je kako je  nekada sustav HE Lešća zamišljen da se podno nje izgradi još nekoliko manjih hidroelektrana koje bi taj val koji se sada dešava, kompenzirale. Hoće li se sada ići za takvim rješenjima nitko ne zna, ali nešto će se definitivno morati napraviti.

– Neki zahvati se moraju dogoditi da se taj val ublaži pa moguće čak i drugi režim rada hidroelektrane, o tom potom, dodala je Furdek Hajdin.

– Poučenim ovim iskustvima, hajmo sanirati što se sanirati da i ne dajmo na ostale rijeke, rekao je župan Damir Jelić i naglasio kako Karlovačka županija u budućnosti neće dozvoliti gradnju hidroelektrana gdje god ima sedrenih barijera.

Pročitajte i ovo

KRAJEM SRPNJA

Nakon bolnice, u Dugoj Resi ove godine energetski obnovljene sve županijske ustanove