Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Županija SVEĆENICI I POLITIČARI Podijeli

Jelić s dekanima, Mandić s predstavnicima svih vjerskih zajednica, biskup Šaško s obojicom

Trebali bi pokušati doći do onoga što je bitno, do onoga što je u našem srcu

Tradicionalni susret s dekanima triju dekanta koja djeluju i na području Karlovačke županije imao je danas župan Damir Jelić. Gradonačelnik Damir Mandić je pak primio predstavnike svih vjerskih zajednica u Karlovcu.

Dvojica Damira po prvi puta svećanike su primili na novim funkcijama, a dva događaja je, kao i uvijek povezao pomoćni biskup zagrebački monsinjor Ivan Šaško.

U moru poruka dobro je da nas ne prekriju valovi riječi

Trebali bismo vidjeti ono što je očito, poručio je na oba mjesta. U moru poruka dobro je da nas ne prekriju valovi riječi.

– Trebali bi pokušati doći do onoga što je bitno, do onoga što je u našem srcu. Nekada podrazumijevamo puno stvari u životu. No, kada se malo ugase elementi naboja koji mogu djelovati u društvu – nekada pozitivno, nekada negativno, onda shvatimo što je bitno. I vraćamo se na istinu da otajstvo života ne izlazi iz čovjeka niti se tu zatvara.

Dok je župan Jelić govorio o neraskidivosti duhovnog i fizičkog, gradonačelnik Mandić naglasio je bogatstvo karlovačke različitosti.

– Ovo naše zajedništvo koje je blisko i nas krijepi nadom da i s ovim Božićem, ma kako se činilo mračnim, uvijek dolazi novo svjetlo koje nas okrepljuje da možemo nastaviti dalje, rekao je Jelić.

Karlovac ima svoju vjersku i kulturnu tradiciju i mislim da u svijetu u kojem danas živimo taj dio Karlovca moramo naglašavati i promovirati.  – Pozvao bih sve da toj tradiciji pristupamo otvorena srca i u njoj crpimo one temelje, vjerskog i nacionalnog jer mislim da tu ima puno dobra s kojim možemo živjeti i gledati prema naprijed, dodao je Mandić.

Biskup Šaško i Jelići i Mandiću poklonio je monografiju “Metropolitana” – o nadbiskupijskoj knjižnici koja čuva blago 800 godina staro.

Pročitajte i ovo

SURADNJA

Turbina promjena počela s novim programom “Mladi za mlade 2”