Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -3C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -3C° Slunj

Županija ŽUPANIJSKI AKTUALAC Podijeli

Jelić Vukoviću o novom automobilu: Uhljeb nisam, grijeh ne vidim

Na pitanje o dva nova PR-ovca koje županija traži natječajem odgovara da se radi o osobnim asistentima za troje zamjenika

Nisam uhljeb i ne vidim gdje je grijeh zbog novog službenog vozila, rekao je na današnjem aktualcu Županijske skupštine župan Damir Jelić odgovarajući na pitanje vijećnika Ivana Vukovića o novom županijskom Renaultu Koleosu. O PR-ovcima koje županija traži natječajem Jelić kaže da su to zapravo osobni asistenti za troje zamjenika.

– Od ovoga sam želio napraviti studiju slučaja i mogu vam reći da reagiramo pomalo kao šizofreno društvo, rekao je Jelić s govornice upitan zašto je kupljen skupi džip kao službeno županijsko vozilo.

Osim što kaže da novi službeni automobil, vrijedan 309 tisuća kuna, ne vozi on nego službeni županijski vozači, Jelić ističe i da se radi o automobilu koji je jeftiniji od onog kojeg je, nakon ankete među tri tisuće građana, kupio 2014. dok je bio gradonačelnik Karlovca.

Taj automobil je, tvrdi jeftiniji i od posljednjeg službenog županijskog auta.

– Znači, ovo vozilo koje je nabavljeno je niži rang od prethodnoga. Znači, idemo s konja na magarca. Pitao sam mog vozača kako on gleda na ovu priču kad je vozio ono staro vozilo i ovo novo. Rekao mi je da ne može razumijeti medijski sustav jer to je kao da mediji afirmativno kažu kako Rakitić prelazi iz Barcelone u Fenerbahce, pojašnjava Jelić.

Stari auto Audi A6, uz to što je bio dvostruko skuplji, pokazao se i opasnim.

– Mi smo imali kvar da smo skoro sletili s ceste. Prema onome što su mehaničari izrekli, kvar je mogao završiti kobno.

Tvrdi da mu je savjest zbog novog automobila čista, da ne vidi u čemu je grijeh te da, unaoč onima koji ga nazivaju uhljebom, on to nije.

– Koji uhljeb, tko je uhljeb? Ne vidim sebe kao uhljeba jer me nitko nije uhljebio. Ja sam imenom i prezimenom izišao pred narod i narod je rekao budi ti. Narodu sam i odgovoran i zato sve ovo govorim. Postavljam pitanje – gdje je grijeh, gdje je tu grijeh?, kaže Jelić.

Spreman na pitanja o novom službenom vozilu, Jelić je napravio i detaljnu analizu voznog parka ostalih županija pa ustvrdio kako se ni jedna županija ne vozi nižu klasu automobila od Karlovačke županije.

Novi PR-ovci kao osobni asistenti zamjenicima

Na Vukovićevo pitanje o natječaju kojim županija traži nova dva PR stručnjaka na šest mjeseci Jelić je pak danas rekao kako zapravo trebaju još dvije osobe za odnose s javnošću, svojevrsne osobne asistente za troje zamjenika.

– Logika tog osobnog asistenta je posve drugačija, u opisu posla te osobe ona će se odnosima s javnošću baviti 10 posto, ali neće to dvoje, a interes je u budućnosti i troje čak, ljudi to raditi već posve obrnuto. Bit će uz tri dužnosnika koja se gibaju po terenu i servisirat će sve ono što je nužno – od power point prezentacija, priprema govora, izlazaka u javnost, organizacije rada dužnosika i ostalog, pojasnio je Jelić.

Niti odgovor o automobilu niti onaj o zapošljavanju dva nova PR-ovca vijećnika Vukovića nije zadovoljio – s nevjerojatom lakoćom vi sve to ispeglate, kaže Vuković.

– Dozvolite da vas samo pitam imate li vi mogućnost promjene naziva Public Relation PR u stručni suradnik za to, to i to, kao što se promijenili imena pročelnika kada ste donosili novu sistematizaciju za Karlovačku županiju. A što se tiče voznog parka, nije stvar u tome hoćete li se vi voziti u Passatu, Audiu 6 ili Mercedesu S klase nego je riječ o tome kome treba džip od 500, 600 tisuća kuna.

Za naziv radnog mjesta, umjesto PR nešto drugo, Jelić je rekao da je dobra sugestija i dao zadatak pravniku Čujku da to istraži kao mogućnost, za automobil rekao da onome kome treba džip od 500, 600 tisuća kuna neka si ga kupi.

– Nama ne treba, mi smo kupili duplo jeftiniji.

Pročitajte i ovo

EU SREDSTVA

Karlovac uspješan u provedbi ITU projekata: Ove godine na raspolaganju 33 milijuna eura