Radio Mrežnica
DUGOREŠKI AMFITEATAR Podijeli

Jesen na četiri rijeke počinje u nedjelju medenijadom

A završava kestenijedom u Bosiljevu

Jesen dolazi, a s njom i popularna manifestacija “Dani meda, Kestena i Gljiva” povodom Jeseni na Četiri rijeke koju organizira Turistička zajednica područja Četiri rijeke. 

Medenijada, kestenijada, dani gljiva, ali i zabava za sve uzraste u dugoreškom Amfiteatru očekuje se od nedjelje na već tradicionalnoj “Jeseni na četiri rijeke”.

Za početak, odmah ono najslađe, med. Medenijada je organizirana u suradnji s dugoreškim pčelarima, koji će od 16 sati, kada je i samo otvorenje, posjetitelje upoznati sa svojim slatkim tajnama, a biti će tu i izložba pčelarskog društva, OPG-ovaca, kao i mnoštvo atraktivnih i slatkih, autohtonih proizvoda od meda. Također, novina koja ove godine očekuje posjetitelje je popularna aktivnost slikanja uz vino, no u ovom slučaju, vino će zamijeniti gvirc, što će za sve ljubitelje slatkog biti dakako “pun pogodak.”

Sljedeća etapa 2.Jeseni na četiri rijeke je u subotu, 6 dana kasnije, a na red će doći i gljive. Tradicionalna gljivarska večer započinje pripremom gljivarskih kotlića. Gulaše sa gljivama pripremiti će lovačka udruga Lovac hrvatski dragovoljac Duga Resa, Hrvatsko planinarsko društvo Vinica, Odred izviđača Spider i Klub športskih ribolovaca Mrežnica.

Uz specijalitete od gljiva, biti će tu i zabava za najmlađe, zip line za djecu, dječji kutak uz kreativne radionice.

Manifestacija se dalje nastavlja kestenijadom u Bosiljevu, već poznato u Ulici iseljenika Bosiljeva gdje posjetitelji mogu uživati u mirisima i okusima svježe pečenih kestena.

(FOTO: Facebook Turistička zajednica područje četiri rijke)

 

L. Grčić

Portal Radio-Mrežnica unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više na Prihvati Čitaj više