Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Karlovac IN MEMORIAM Podijeli

“Joha je birao djela, ne riječi, krasili su ga vedar duh i širok osmijeh”

Kolege, stranački i oni koji su s njim dijelili političku scenu, okupili su se danas u gradskoj vijećnici odajući poštovanje nekadašnjem gradonačelniku

U karlovačkoj gradskoj vijećnici održana je danas komemoracija za nekadašnjeg gradonačelnika Božu Johu.

Joha je preminuo u 77. godini života, a karlovački gradonačelnik bio je u razdoblju od 2001. do 2005.godine. Na komemoraciji su se okupili njegovi prijatelji, stranački kolege i poštovatelji, njegovi bliski suradnici iz vremena dok je bio gradonačelnik, ali i ostali iz političkog života Karlovca.

Dragica Malović prisjetila se njegovog širokog osmijeha, vedrog duha i povjerenja prema mladima. – Bio je jednostavan, otvoren, mudar i smiren.

– Veleučilište u Karlovcu trajno je zahvalno gradonačelniku Boži Johi na njegovom razumijevanju za potrebe Veleučilišta i njegovoj dugoročnoj viziji jer je pomogao razvoj visokog školstva u Karlovcu, kazao je pak Mirko Butković, rektor Veleučilišta u vremenu Johe kao gradonačelnika.
Biranim riječima hvale od Johe se oprostio i SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić.
– Između velikih riječi i djela, uvijek je birao djela, kazao je i podsjetio da je Joha preuzeo Karlovac s proračunom od 92 milijuna, a završio sa 167 milijuna. Budućnost će reći koliko je on bio veliki čovjek i veliki gradonačelnik, dodao je.

Pokop je danas na groblju Dubovac u 17,30 sati.

Pročitajte i ovo

ZA STARIJE

Ogulinski dom za starije dobit će novo ruho: Kvaliteta života za treću životnu dob