Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Valentina je uredila kuću u kojoj živi sa suprugom Vatroslavom. Pohvalila se na društvenim mrežama, no požalila se kako je bude crkvena zvona. Otišla je u potragu kako bi vidjela gdje se ta crkva nalazi Kad su kupovali kuću, Valentina i Vatroslav nisu znali za bučna zvona: 'Čak su dvije crkve tu...' Druženje je ljudska potreba. Oni koji imaju slabije društvene odnose imaju 50% veću vjerojatnost da će umrijeti tijekom određenog razdoblja od onih s jačim društvenim vezama, prema studiji iz 2015. na 308.000 ljudi 7 fizičkih znakova usamljenosti Mladi estonski nogometaš Lauri Suup ušao je u povijest nogometa svoje zemlje, a možda i šire jer je zamijenjen svega 15 sekundi nakon početka utakmice Nomme Kalju - Levadia (1-2). Čim se krenulo s centra, trener Nommea je sačekao prvi prekid i nakon 15 sekundi zamijenio svog 18-godišnjeg igrača s Ukrajincem Vladislavom Homutovim, jednim od samo četiri igrača na klupi momčadi koja je inače dosta pogođena odsustvima zbog korona virusa. Razlog bizarne zamjene jesu pravila estonske Prve lige koja zahtijevaju da svaku utakmicu moraju započetit barem dva nogometaša koja su ponikla u tom klubu. Tako je Suup poslužio svrsi i upisao se u povijest. Trener zna zašto: Zamijenio je svog igrača nakon 15 sekundi! DOSTA JE PREPUCAVANJA Umjesto kavanske svađe i sukoba ega premijer i predsjednik trebali bi zajedno raščistiti aferu Janaf... Plenki i Zoki skinuli su rukavice: 'Jedan zna sve, a drugi - ništa!'

Život VELIKA POBOŽNOST Podijeli

Jorge Ramos kod sv. Josipa: Naš kršćanski život vrijedi toliko koliko vrijedi naša molitva

Svoju vjeru svjedočio je humanitarac Zvonko Jambrešić kojeg su nakon 40-dnevne kome otpisali svi osim Boga

Poznati ispovjednik Zagrebačke katedrale  te član Opusa Dei, monsinjor Jorge Ramos, predvodio je treću srijedu Velike pobožnosti svetom Josipu na Dubovcu.

– Čvrsto se nadam da se Isus danas ovdje u ovom svetištu u svetohraništu raduje našoj vjeri. Ovdje hodočastimo jer volimo svetog Josipa. No, ako netko voli svetog Josipa onda je to Isus. Ponajprije zato što je dobro dijete, kazao je na početku svoje homilije mons. Ramos.

Govorio je i o pokajanju kao putu prema milosti.

– Čovjek može zatomiti ili osloboditi kajanje. Ako zatomimo kajanje onda nismo sretni, a ako oslobodimo kajanje, odnosno ako se pokajemo onda dobivamo veliku milost. Opraštati je božansko jer Bog oprašta. Gospodin je milosrdan stoga se ne trebamo bojati pristupiti Gospodinu u ispovijedi, naglasio je Ramos uputivši molitvu sv. Josipu “da budemo i mi nježni prema Isusu”, kao što je i on bio.

– Sveti Josip je učitelj molitve. Svaki put kad je razgovarao s Isusom on je molio. Zato možemo tražiti njegovu pomoć za bolje moliti. Jer naš kršćanski život vrijedi toliko koliko vrijedi naša molitva, zaključio je mons. Ramos.

Hodočasnike su jučer predvodili župljani župe BDM Snježne Kamensko sa svojim župnikom i pavlinskim provincijalom o. Mariom Škrtićem. Misno slavlje svojim pjevanjem animirali su ujedinjeni župni zbor sastavljen od članova crkvenih zborova iz pavlinskih filijala: Turanj, Logorište i Donje Mekušje i župnog središta na Kamenskom. A na kraju misnog slavlja svoju je vjeru svjedočio je Zvonko Jambrešić, osnivač i voditelj humanitarne udruge Savao.

Jorge Ramos poznat je slušateljima Radio Mrežnice po nedjeljnim porukama “Djelo Božje”

On je 1994. godine teško stradao u ratu.  Četrdeset dana je bio u komi i liječnici su ga otpisali.

– Ali nije dragi Bog. Nakon što sam se probudio iz kome krenuo sam putem vjere, počeo sam istraživati tko je Bog, stanje mi se poboljšalo, ali sam još uvijek nosio posljedice ranjavnja, bio sam u kolicma, zaboravio sam čitati i pisati, prema liječničkim prognozama nikad više neću hodati, rekao je Jambrešić.

Iskušenjima tu nije bio kraj, 2011. ponovo je teško obolio, ali kako kaže opet se dogodilo čudo.

– Kao što vidite živ sam i ovdje sam. Kroz svoju sam bolest upoznao živoga Boga i shvatio da je on stvaran i prekrasna osoba. Godine 2012. prvi sam put hodočastio u Međugorje, tada sam već bio na štakama. Kad se sada susretnem sa svojim liječnicima oni to ne mogu objasniti već i sami priznaju da je to čudo.

U svetište sv. Josipa u Karlovcu prvu puta je došao 2015.  i od tada se ovom svecu moli svaki dan.

– On je zapravo cijelo vrijeme prisutan u mojem životu. Pred nekoliko dana osjetio sam žarku želju da dođem ovdje, a onda je slijedio vaš poziv da baš ovdje u Josipovu svetištu svjedočim svoju vjeru. Vi mene niste ni poznavali, a ja nisam znao da me kanite zvati. I eto me ovdje, zar nije divan taj sveti Josip.

Pročitajte i ovo

JOŠ MALO PA GOTOVO

FOTO: Počela betonaža mosta Zvečaj – Bukovlje