Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Županija ENIGMA BLATNJAVE RIJEKE Podijeli

Još nema zaključka o uzroku zablaćenja Mrežnice, problemom će se baviti stručni tim

“Uključit će se stručne tvrtke koje će koordinirati Hrvatske vode”

Još uvijek nema zaključka zbog čega je došlo do zamućenja točnije višednevnog zablaćenja rijeke Mrežnice u Dugoj Resi.

Na nedavnom sastanku s ministrom Ćorićem u Županiji dogovoreno je da će biti osnovano stručno tijelo, tim ljudi iz Hrvatskih voda, Karlovačke županije te Grada Duge Rese koji će se baviti ovom problemom. No, tim još uvijek nije formiran.

– Do sada nemamo zaključke zašto je došlo do zamućenja, uzroci nisu detektirani. Navedeni su neki od njih, ali upravo da zaključimo zbog čega se to dogodilo, a ponajviše da se to više ne ponovi, tu ćemo vrlo aktivno sudjelovati, rekla je jučer u Dugoj Resi dožupanica Martina Furdek Hajdin.

Na pitanje Hrvatskim vodama oko rijeke Mrežnice i njenog zamućenja, zamjenik generalnog direktora Davor Vukmirić je samo kratko rekao da nema projekta kojeg se partnerski ne može riješiti ili problema kojeg se ne može dovesti do rješenja.

Dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar pak ponavlja da se od traženja rješenja neće odustati.

– Mi smo kontaktirali stručne tvrtke koje se time bave. Sad imamo problem, a moramo naći uzrok i aplicirati rješenje, vrlo jednostavno. Bit će vjerojatno vrlo teško i skupi, ali to su stvari oko kojih se ne možemo vaditi  imamo ili nemamo novca. Ovo je od većeg strateškog interesa i moramo svi glave staviti skupa i naći sredstva da to isfinanciramo i riješimo problem, rekao je Boljar.

– Kako je naveo gradonačelnik, uključit će se stručne tvrtke koje će koordinirati Hrvatske vode međutim ukoliko će trebati i financijska i stručna, pogotovo administrativna pomoć, mi smo ovdje, dodala je dožupanica.

Pročitajte i ovo

IZVJEŠTAJ

14 novih pozitivnih u županiji: Karlovac, D.Resa, Netretić i Ozalj