Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Karlovac SLATKO IŠČEKIVANJE Podijeli

Još tri dana do početka Adventa u Karlovcu – Čarolija susreta dobiva novo lice

Kućice i Božićno selo izgrađeni, ukrasi na mjestu, još samo da dođe subota

Još tri dana dijele Karlovčane od početka trećeg Adventa u Karlovcu, a prostor Čarolije susreta već dobiva svoj novi izgled.

Osim što je na promenadi i oko Glazbenog paviljona sve više ukrasa, ekipa iz Izvan fokusa već je izgradila veći dio ugostiteljskih i trgovačkih kućica, ali i Božićno selo koje će po prvi puta krasiti prostor između paviljona i Zorin doma. Tamo će se posjetitelji moći ugrijati uz vatru u firepitu, a u ugostiteljskim kućicama zagrijavat će ih pak bogata ponuda hrane i pića.

No, sve će započeti prvom Božićnom – adventskom utrkom ove subote, podsjeća Filip Trezner

– To je novitet koji ove godine imamo na otvaranju, u subotu. Preko 400 sudionika iz 35 gradova Hrvatske, Slovenije i BiH će sudjelovati na ovoj utrci i to je velika prilika da se svi zajedno podružimo i otvorimo Advent u Karlovcu.

Program će započeti već u 14 sati.

-Vidimo se na promenadi i tako u nedjelju i svaki dan, sjedećih 17 dana, sve do Nove godine.

Advent u Karlovcu pružit će baš svakome poneki sadržaj. Pripremljen je bogat program za djecu, neće nedostajati ni tradicionalnog štiha uz nastupe KUD-ova, zborova i slično. Navečer u Glazbenom paviljonu koncerti i nikad veća gastro ponuda slatkih i slanih jela.

– Bit će zaista za svakoga ponešto, od stotine vrsta kobasica koje nude sve kućice do posebnosti kao što je skandinavska hrana. Bit će norveški, danski, švedski hot dog, kuhani glog, wrap od lososa… Ove godine uveli smo i dimbek, ali tu je i tradicionalna hrana – buncek sa zeljem, čvarci itd. Kad se sve to zbroji bit će to raznolika gastronomska ponuda koja nisam siguran da postoji igdje drugdje u Karlovačkoj županiji na nekoj manifestaciji. Jako nam je drago da to prepoznaje i publika i da dolaze na Advent uživati i u glazbi i u programu i u hrani i piću.

Sve to, kaže Trezner bit će po pristupačnim cijenama.

-Kuhano vino je svega 13 kuna, u usporedbi sa Zagrebom gdje je dvadesetak kuna. Tako da vjerujem da svi koji žele mogu doći i probati na Adventu stvari i uživati u programu. Naš Advent ima sve što ima jedan veliki advent, ali smo ipak zadržali tu jednu manju obiteljsku priču u gradu Karlovcu, zaključio je Trezner.

Gradonačelnik Karlovca poručio je kratko da je ovo jako dobro uloženih 400.000 kuna i uvjeren je da će ovaj, treći advent u Karlovcu biti još i bolji od prethodna dva. Raduje ga to što se program proširio na Gradsko klizalište te spojio ovaj svjetovni program s vjerskim koji se odvija na Starom placu uz Franjevački samostan i crkvu.

Pročitajte i ovo

ZA STRUJU I TOPLINU

Realizirana investicija teška 20 milijuna eura: Energana na biomasu na Ilovcu u probnom radu