Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Županija PREVENTIVA Podijeli

I Josipdol se priprema za moguće poplave

Prokapaju se i čiste kanali

 Josipdol se također priprema za moguće poplave i rast vodostaja. Sigurno najugroženiji dijelovi su oni vezani za sliv potoka Munjave i rijeke Mrežnice.

U općini su dosad prokopali nužne odvodne kanale iz Čakovca i spojili sa potokom Munjavom. U toku je prokop suhog korita iz Perašina prema Čakovcu koji bi trebalo spriječiti poplavljivanje polja koje direktno ugrožava kuće u Čakovcu.

-Aktivno se radi i na području Skradnika, kaže općinski načelnik Zlatko Mihaljević. Tamo se čisti područje koje je dosadašnjih godina bilo najugroženije i grade nužni vodopropusni kanali, a gdje god se može očistit će se prolazi ispod mostova, kao i ponorni dio suhog korita rijeke Mrežnice,

U HEP-u je obećano  čim se temperature zadrže oko 0°C  kontrolirano će  ispuštati vodu iz jezera Sabljaci kako bi se pravovremeno očistilo korito Mrežnice.

Zbog prevelike količine snjega kroz ulice i sela, još nije moguće prometovati kamionom komunalnog poduzeća i zahvaljujemo ovom prilikom na strpljenju svim mještanima, a čim to vrijeme dopusti, sve nakupljene količine će biti odvezene, kaže načelnik.

Pročitajte i ovo

KORONA IZVJEŠĆE

Novih 94 slučajeva zaraze u Karlovačkoj županiji. Jedna osoba umrla