Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Crna kronika REZULTATI AKCIJE NA A1 Podijeli

Jučer u lijevku: PU karlovačka zaplijenila najveću količinu amfetamina, pronađeno 9 državljana Turske, inspekcije pronašle niz nepravilnosti

Iz PU karlovačke zadovoljni i najavljuju uskoro slične akcije

Ukupno 41 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, tri prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, jedno kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, jedan prekršaj iz Zakona o radnom vremenu te jedan prekršaj iz Zakona o strancima – evidentirani su u jučerašnjoj policijskoj akciji na A1. 

Izvjestio je danas novinare voditelj Službe policije Jure Pavlinić.

Pojačani nadzor prometa proveden je u suradnji s Inspekcijom cestovnog prometa, Veterinarskom i Šumarskom inspekcijom, Mobilnom jedinicom carine Zagreb, Ministarstvom zaštite okolišta, Centrom za vozila Hrvatske, Autocestom Rijeka – Zagreb i policijskim službenicima PU zagrebačke

– Ovaj nadzor proveden je s ciljem podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela, naglasio je Pavlinić.

Uz četiri prekršaja koje je utvrdila Carina, dva prekršaja iz Zakona o veterinarstvu, jednog prekršaja iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom, od 16 vozila koja su upućena na izvanredni tehnički pregled čak 14 nije bilo tehnički ispravno. Dva su zbog toga isključena iz prometa, ostali sankcionirani.

Nisu pronađeni migranti već devet državljana Turske koji su nezakonito u RH

U PU karlovačkoj danas nisu potvrdili pronalazak migranata već da se radi o devet državljana Turske za koje je utvrđeno da nezakonito borave u Republici Hrvatskoj.

Svakako najveći uspjeh policija je opet imala s pronalaskom droga. Uz 23,4 grama marihuane pronađena je i do sad najveća količina amfetamina na području PU karlovačke

– Kod hrvatskog državljanina pronađeno je 1037,9 grama bijele vlažne praškaste materije nalik na drogu amfetamin. Radi se o dosad najvećoj zaplijeni ovog tipa droge (amfetamina) na području PU karlovačke i po količini i po kvaliteti. Treba znati da se dodavanjem kreatina i ostalih suspstanci volumen pronađene količine može povećati pet puta, naglasio je Pavlinić.

 

Pročitajte i ovo

DOLIJALI DRSKI KRADLJIVCI

Pronađeni kradljivci lančića i torbice starijih Karlovčana i njihov pomagač