Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  8C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Sport GIMNASTIKA Podijeli

Završen ovogodišnji Ljetni gimnastički kamp u Selcu, u njemu boravili sportaši iz Slovenije, Austrije, Poljske i Hrvatske

U srijedu je kamp posjetio predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Mario Možnik, koji je istaknuo da je ovo jedan od najbolje organiziranih i opremljenih ljetnih kampova u Hrvatskoj.

Završetkom drugog turnusa, jučer je okončan ovogodišnji Ljetni gimnastički kamp u Selcu u organizaciji Gimnastičkog kluba Sokol iz Karlovca.

U drugom turnusu u kampu su boravili gimnastičari iz Poljske te karlovačkog Sokola, a program je bio vrlo sadržajan te su, uz tri treninga dnevno, učesnici uspjeli održati edukativni i zabavni život. U srijedu je kamp posjetio predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Mario Možnik, koji se, iznenađen viđenim, zadržao duže od planiranog i istaknuo da je to jedan od najbolje organiziranih i opremljenih ljetnih kampova u Hrvatskoj. U petak je održana gimnastička akademija, odnosno kratki prikaz vježbi po spravama, što je na neki način finale svakog turnusa ovog međunarodnog kampa.

Na početku akademije učesnike su pozdravili predsjednik Gimnastičkog kluba Sokol Jurica Suhin, direktor Hostela Karlovac Dario Smojver, predsjednik Karlovačke športske zajednice Željko Šančić i predsjednik Zajednice športova Karlovačke županije Želimir Feitl. Suhin je naglasio kako ovaj kamp uspješno djeluje preko dva desetljeća te ukazao na silan napor kojeg Gimnastički klub Sokol, uz pomoć Gimnastičkog saveza Karlovačke županije, ulaže u organizaciju i realizaciju ovog kampa. Smojver je pozvao sve učesnike da i sljedeće godine dođu u Hostel Karlovac u Selcu, koji kontinuirano radi na unapređenju uvjeta za sportaše, te izrazio nadu da će na sportskim terenima u narednim godinama biti izgrađena dvorana, koja bi trebala podići kvalitetu uvjeta rada.

Čelni čovjek KŠZ-a Šančić, bivši gimnastičar i gimnastički djelatnik, naglasio je da učesnici kampa mogu biti ponosni što se bave sportom, poglavito gimnastikom kao bazičnim sportom, koju mnogi, zbog težine, zovu ‘rudarskim sportom’, a kod gostiju iz Poljske izazvao je oduševljenje kada im je na poljskom jeziku zahvalio na dolasku i čestitao 115. obljetnicu kluba TS Wisla Krakow. Čestitkama gimnastičarima na sustavnom i napornom radu pridružio se i Feitl, pohvalivši organizaciju Sokola i istaknuvši kako po puno elemenata mogu biti primjer drugima. Uputio je čestitku Tinu Srbiću na osvojenom srebru na Olimpijskim igrama u Tokiju i izrazio nadu da i među učesnicima kampa postoje potencijali poput Petre Furač, višegodišnje najbolje sportašice Karlovca i županije.

Ovogodišnje izdanje kampa započelo je 24. srpnja i u njemu su boravili gimnastičari iz Slovenije, Austrije, Poljske i Hrvatske.

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Rukometaši Karlovca II odigrali neodlučeno sa Senjanima i ostali na 4. mjestu ljestvice