Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Sport ATLETIKA Podijeli

Juniorke i juniori Karlovca sedmi i osmi na ekipnom Prvenstvu Hrvatske, u Kupu ukupno sedmi

Lea Novković pobijedila je u utrci na 400 metara s preponama.

Juniorke i juniori Atletskog kluba Karlovac nastupili su ovog vikenda u Zagrebu na Kupu i ekipnom Prvenstvu Hrvatske. U poretku za Prvenstvo Hrvatske juniorke su osvojile pretposljednje sedmo, a juniori posljednje osmo mjesto, dok su u ukupnom poretku Kupa zauzeli sedmo mjesto – juniorke šesto, a juniori osmo.

Od pojedinačnih rezultata treba izdvojiti jedno prvo, tri druga, tri treća i jedno četvrto mjesto. Lea Novković slavila je u utrci na 400 metara s preponama s vremenom 1:04.30, ispred Eve Mačković i Karle Puntarić iz zagrebačkog Agrama. Na 100 metara s preponama bila je drugoplasirana s rezultatom 14.78, 37 stotinki sporija od pobjednice Mije Wild iz Slavonije-Žita iz Osijeka. Hela Rakamarić bila je druga na 3000 metara s vremenom 10:50.44, oko pet i pol sekundi sporijim od pobjednice Koni Dubrović iz riječkog Kvarnera, a drugo mjesto osvojio je i Andrej Belčić na 400 metara s rezultatom 50.64, 78 stotinki sporijim od pobjednika Marka Oreškovića iz zagrebačkog Agrama.

Srednji brat Belčić osvojio je i treća mjesta na 800 metara (1:58.36) i u skoku u dalj (5.61 m), a najmlađi Matko treće mjesto na 3000 metara sa zaprekama. Novković je u troskoku bila četvrta s daljinom 10.70 metara, samo centimetar kraćom od trećeplasirane Anike Lučić iz riječkog Kvarnera.

Za Ka tim nastupila je samo Lara Čadonić, koja je zauzela 13. mjesto na 100 metara te 16. mjesto na dvostruko dužoj dionici.

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Novi pripremni poraz ‘školarki’ od Udarnika, Velikogoričanke večeras realizatorski bolje raspoložene