Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Život SVAKODNEVNA SLIKA Podijeli

Jutarnje gužve kod karlovačke bolnice zbog testiranja u DRIVE IN-u

U samo dva sata obavi se oko 130 testiranja ne bi li brisevi što prije otišli u Zagreb na analizu

Karlovačka bolnica, unatoč pogoršanju epidemiološke situacije, u punom opsegu obavlja zdravstvenu djelatnost. Uz to rade i drive in testiranja na koronu zbog čega se u jutranjim satima stvaraju kolone vozila ispred bolnice.

Tako je bilo i jutros. Građani dolaze na drive-in na testiranja koja se provode svakodnevno od 7:30 do 9:30 sati, a većina od dnevno naručenih 130 pacijenata stiže prije 7 sati kada na posao stižu i zaposlenici bolnice. Kolona se protegne sve od rotora do bolničke rampe, a nerijetko stigne i policija u pomoć kako bi se gužva što prije smanjila.

Na ulazu u bolnicu trijaža, u bolnici svi rade bez ograničenja

Dodatne kolone stvaraju se i zbog pacijenata i osoba u njihovo pratnji koje prije ulaska u bolnicu prolaze trijažu. Mjeri im se temperatura, uzima epidemiološka anamneza i sve to uz fizičku udaljenost što povećava red.

U bolnici se pak radi u punom pogonu.

– Prosječno dnevno, u specijalističko-konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti imamo preko 1.500 posjeta, više od 200 pacijenata je trenutno na stacionarnom liječenju, elektivni operacijski program redovno se obavlja, napominje v.d. ravnateljica Zdenka Mažuran.

Foto: Red ispred bolnice u srpnju/Arhiva RM

Pročitajte i ovo

OLIMPIJADA

“Vučko” odsad u Sarajevskoj u Karlovcu