Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija IZVRSNOST I INOVATIVNOST Podijeli

KA RADDAR se nastavlja, 201 učenik bit će usmjeren ka STEM području

Nakon prve godine provođenja ovog projekta broj učenika u Tehničkoj školi Karlovac je povećan

Drugu godinu za redom, i to s certifikatom i kao europska točka izvrsnosti, Karlovačka županija nastavlja s projektom KA RADDAR.

Cilj je što ranije usmjeriti djecu prema STEM području i deficitarnim zanimanjima, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Tehničkoj školi u Karlovcu.

Projektom će biti obuhvaćeno 201 učenik iz cijele županije koji će svake druge subote sudjelovati na radionicama u karlovačkoj Gimnaziji, Tehničkoj školi ili Zajednici tehničke kulture. Cijela priča složena je od nastave, izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti, naglasio je župan Damir Jelić.

-Uvijek se propitujemo da li je dovoljno prostora otvoreno da se taj talent kod mladih ljudi može stvarno i iskazati, da može pokupiti sve što je dobro na ovom svijetu, a idealno bi bilo oploditi to u Hrvatskoj, koliko društvo dopušta. Tako da me veseli nastavak projekta KA RADDAR. Radi se o financijskim sredstvima od 400 tisuća kuna koja su dobro uložena za 201 učenika koji su promotori svega najboljega, rekao je među ostalim Jelić.

Kroz kvalitetne radionice i interesantne priče koje nisu dio redovne nastave, djeci se približava ono što je značajno, rekla je dogradonačelnica Karlovca Andreja Navijalić.

-Grad Karlovac sudjeluje i financijski, na razini ove godine sa 65 tisuća kuna kako bi podupro projekt i kako bi se učenici karlovačkih osnovnih škola uključili u sve radionice.

– Ovo je tek početak, kroz Regionalni centar kompetentnosti sve će se ove aktivnosti moći provoditi u puno kvalitetnijim uvjetima i s puno kvalitetnijom opremom, naglasio je Ivan Janković, ravnatelj Tehničke škole u kojoj je već održana prva radionica.

Profesor Anto Gagula je pak rekao da učenici kroz ovaj projekt pronalaze sami sebe. A da je projekt uspješan najbolje govore podaci o broju upisanih učenika u Tehničku školu ove godine.

– Kroz ovaj projekt si djeca odrede školu u koju će kasnije ići i kojom će se strukom baviti. Mogu pohvaliti ovaj projekt jer i mi imamo veliki plus jer upisi u našu školu su znatno veći. Mislim da smo skoro puni u odnosu na ne zna koliko godina prije.

Pročitajte i ovo

ZA MLADE

DugaResa Fest i ovog svibnja: Prijave do kraja veljače, za školarce audicija, a očekuje se i gost iznenađenja