Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Sport KORONAVIRUS I SPORT Podijeli

Kad dođe odluka o nastavku treniranja za sportaše 1. i 2. kategorije, KŠZ će zatražiti dopuštenje za treniranje seniora prioritetnih klubova

Mlađe dobne kategorije za sada neće nastavljati s treninzima.

KARLOVAC – Prema najavama, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske uskoro bi trebao dati dopuštenje za treniranje sportaša 1. i 2. kategorije po kategorizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora, a kako Karlovac nema takvih sportaša, Karlovačka športska zajednica će, kada takva odluka bude donesena, od županijskog stožera zatražiti odobrenje za treniranje seniora prioritetnih klubova.

Krovna karlovačka sportska organizacija održala je sastanak s predstavnicima 12 prioritetnih klubova, na kojem su klubovi trebali iznijeti plan nastavka treniranja u kontroliranim uvjetima, odnosno sukladno svim propisanim mjerama zaštite od pandemije. Kad državni Stožer i službeno donese odluku da sportaši 1. i 2. kategorije po HOO-u mogu početi s treninzima, KŠZ će županijskom Stožeru uputiti zamolbu da odobri treniranje seniorima prioritetnih klubova, pojedinačno i ekipno. To bi podrazumijevalo otvaranje sportskih objekata pod upravljanjem tvrtke Mladost, dok bi školske sportske dvorane i dalje ostale zatvorene.

Većina prioritetnih karlovačkih klubova izrazila je želju za ponovnim početkom treninga, iako su nekima sezone, prema odlukama njihovih saveza, završene. U Karlovačkoj športskoj zajednici nadaju se da bi njihova zamolba mogla dobiti zeleno svjetlo pa bi seniori s treninzima krenuli već možda od ponedjeljka, 27. travnja, a ako ne tada, onda od 4. svibnja. Mlađe dobne kategorije za sada neće nastavljati s treninzima.

Šestoro trenera vraćeno na posao zahvaljujući pomoći SDUŠ-a

Doznali smo i jednu jako dobru vijest. Šestoro trenera, kojima su s 1. travnja bili raskinuti ugovori na određeno na pola radnog vremena, a kojima je to bio jedini izvor prihoda, vraćeni su na posao zahvaljujući pomoći Središnjeg državnog ureda za šport.

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Vodeća Duga Resa 1929 ‘prošetala’ Turnjem, Croatia ’78 odnijela bodove iz Malog Erjavca