Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Na Dan grada Zagreba, 31. svibnja, u nedjelju je i svečano otvoren rotor Remetinec, veliki i važan infrastrukturni projekt čija je ukupna vrijednost oko 331,6 milijuna kuna, od čega je s gotovo 273 milijuna kuna sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Uz zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića na svečanosti je bio i izaslanik predsjednika Vlade ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Voditelj projekta rotora Remetinec Goran Radić istaknuo je da je danas svečano otvorenje rotora koji je već ranije otvoren za promet. Podsjetio je da su rotor otvarali u dvije faze. "Prvo smo ga otvorili 23. siječnja kad smo otvorili promet na rotoru, a onda smo od 23. siječnja pa do 1. travnja dovršili tramvajsku prugu i pustili je prema situaciji, jer je bio potres", izjavio je novinarima. Vrijedan 331,6 mil. kn: Na Dan Grada Zagreba otvorili su rotor Remetinec Kako bi olakšala svojoj gluhoj kćeri komunikaciju s prijateljima Justine Bate (42) iz Manchestera, a koja je također gluha, je počela izrađivati posebne maske koje imaju plastični otvor preko usta Olakšava komunikaciju gluhim ljudima: Radi posebne maske HDZ je vrlo dobro savladao povlačenje novca iz EU fondova i taj novac ide njihovim gradonačelnicima i načelnicima, a ne građanima. Korupcija je postala sistemska i to je problem svih, ocijenio je 'U jesen dolazi kriza koja će biti puna gora nego ona 2009.' Postoje dva mehanizma kojima se žene usmjerene ka sreći mogu naći u lošem raspoloženju, tvrdi Iris Mauss. Prvi razlog je u tome jer postavljaju prevelike ciljeve za sebe Kako pronaći sreću: Zašto neke žene kao da nikada nisu sretne

Glazba PROTIV STRESA Podijeli

Kad ste kod kuće, u samoizolaciji ili pod stresom slušajte glazbu. Najbolje Radio Mrežnicu :) Glazba jača imunitet

Glazba smanjuje tjeskobu, nemir, stres, jača imunitet, a “fućkanje” uz glazbu smatra se dobrim ispušnim ventilom

Jedan od najboljih antidepresiva u ovo vrijeme samoizolacije i ostanaka kod kuće te prekida društvenog života je slušanje glazbe.

Što god da radite, kuhate, peglate, čistite, popravljate nešto, šećete, možete slušati glazbu i to Radio Mrežnicu. S nama ćete dobiti točnu informaciju i glazbenu “kuru” toliko neophodnu da ne padnete u depresiju.

Znanstvenici su utvrdili da glazba u pravilu podiže razinu aktivacije organizma i odlično je sredstvo za obranu od stresa.

Slušajući glazbu opuštamo se od stresa, a glazba na svakog djeluje na svoj način.
Utvrdili su to stručnjaci i psiholozi koji imaju jako bitan savjet. Treba paziti da nam glazba ne “pili” živce i ne diže tenzije u ionako napetim vremenima.

Danas znanstvenici, kroz posebnu granu koja se zove neuromuzikologija, proučavaju utjecaj glazbe na živčani sustav ispitanika, a sve s ciljem dubljeg shvaćanja moći koja glazba ima.
Glazba ulazi u unutarnje uho i aktivira mnoga područja našeg mozga, a neka od njih se koriste i za ostale kognitivne funkcije. Područja koje će glazba aktivirati ovisi od osobe do osobe, ovisno o razini individualnog iskustva s glazbom.
Glazba pozitivno utječe na funkcioniranje pamćenja, ubrzava iscjeljivanje, olakšava ustrajanje u vježbanju, ali i mnogo više. Postoji nekoliko znanstveno potvrđenih benefita glazbe.
Vjeruje se da glazba osvjetljava većinu dijelova mozga, stoga ima učinak šireg spektra. Kada slušamo omiljenu melodiju, to povećava pozitivne emocije kroz odgovarajuće centre našeg mozga, stimulirajući lučenje dopamina koji čini da se osjećamo dobro.
Osim općeg blagostanja, glazba se čak koristi za liječenje brojnih psiholoških stanja poput depresije, ljutnje, tjeskobe, straha, pa čak i sreće, a pokazalo se da pomaže u poboljšanju tjelesnih bolesti, poput problema s mobilnošću. Vrste pacijenata i njihova pitanja variraju od odraslih koji se bore s gubitkom –  npr. osobe u zatvoru, pacijenta u bolnici, mlade osoba u rehabilitaciji, pa čak i djeteta s autizmom.

Pročitajte i ovo

POVRATAK U ŽIVOT

“Coming back to life” u obradi The Croatian Pink Floyd Show totalno aktualan i moćan