Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  29C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  28C° Ozalj

 • weather-image

  27C° Slunj

Županija ŠTRAJKAT ĆE DRUGI Podijeli

Kako izgleda, ovaj tjedan učenici u Karlovačkoj županiji odradit će “ful” nastavu

Sedam županija do kraja tjedna u štrajku te Grad Zagreb

Kako stvari stoje, đaci u Karlovačkoj županiji ovaj će tjedan “ful” odraditi nastavu. Nema praznika, a nema ni štrajka, bar kod nas. No, štrajk se nastavlja.

Danas štrajkaju osnovne i srednje škole u Krapinsko-zagorskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj županiji te fakulteti. Odaziv na današnji štrajk u tri županije je 97,01 posto.

U srijedu štrajkaju Sisačko-moslavačka, Brodsko-posavska i Zagrebačka županija. U četvrtak, najavio je Mihalinec, štrajkat će se u Virovitičko-podravskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji, a u petak u Bjelovarsko-bilogorskoj, Dubrovačko-neretvanskoj županiji te u Gradu Zagrebu.

Predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem obznanila je da sindikati daju rok Vladi. -Postavljamo rok Vladi do 16 sati da putem e-maila uputi svoju zadnju poruku sindikatima. Ovoj sagi iscrpljivanja i igre živaca mora doći kraj. Očekujemo da Vlada RH izvrši svoju obvezu prema 68.000 zaposlenika u sustavu obrazovanja i da svoju ponudu. U slučaju da duboko razmišlja je li 0 + 0 = 6, mi ćemo nacrt njihove ponude dati na referendum. Ako nema nove ponude, onda je zadnja ponuda ta od prošlog tjedna. Ako Vlada želi da 68.000 zaposlenika vidi tu sramotu, mi ćemo je dati svima na uvid. I svi koji su sudjelovali u štrajku imaju pravo dati svoje mišljenje. Do 16 sati čekamo novu ponudu i tada šaljemo. Izjašnjavanje kreće od sutra u svim školama u RH. Neka zaposlenici daju svoj stav o ponudi Vlade’, kazala je Šprem.

Pročitajte i ovo

KORONAVIRUS

U Ogulinu 4 novooboljelih, a u Karlovcu 1 novooboljela osoba