Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Život ZDRAVLJE Podijeli

Kako lakše zagristi jabuku i u poodmakloj dobi

Dentalna klinika Dentech, smještena u Splitu, može ponuditi najbolje mobilne proteze za zube.

Zubne proteze najčešće koriste umirovljenici i osobe starije životne dobi. Ovo je rješenje za ljude koji više nemaju dovoljno gustoće u kostima za fiksnu protetiku. Isto tako, idealne su jer vraćaju ljudima samopouzdanje. Daju prirodniji izgled i ugodnije su za nošenje.

Mobilne zubne proteze su zamjena za neke ili sve zube u usnoj šupljini. Mogu se izvaditi kad god pacijent to poželi te trebaju nastaviti održavati higijenu proteze kao da su njihovi prirodni zubi. Nije potreban nikakav kirurški zahvat za postavljanje niti je proteza invazivna.

Postoje više mogućnosti i različitih vrsta mobilnih proteza. Sve ovisi o tome koliko pacijent ima prirodnih zuba. Najčešća je totalna ili puna proteza te ju koriste ljudi koji nemaju svoje prirodne zube. Zamjenjuje sve zube te se može lako vaditi. Proteza na donjoj čeljusti zna biti problematičnija od gornje jer se donja čeljust pomiče prilikom žvakanja i ako proteza nije dobro sjela, tada izlazi sa svog mjesta. Gornja proteza je stabilnija jer se gornja vilica ne pomiče prilikom žvakanja.

Djelomičnu protezu imaju oni pacijenti kojima nedostaje samo dio zubi. Zato se ova proteza koristi kako bi imala nekoliko zubi na koje se može osloniti. Može se lako ukloniti, a sastoji se od plastične baze (boje zubnog mesa) i zubnih nadomjestaka. Imaju unutarnje privitke kako bi izgled proteze u ustima bio što prirodniji. Osim toga, postoje i zubne proteze koje se koriste kod pacijenata koji su osjetljivi na kemijske aditive.

Dentalna klinika Dentech, smještena u Splitu, može ponuditi najbolje mobilne proteze za zube. Ima vrhunske stručnjake koji izrađuju proteze u skladu s građom vilice pacijenta. Ova dentalna klinika specijalizirana je za estetsku stomatologiju, protetiku, implantologiju, oralnu kirurgiju, itd. te su joj njezini pacijenti dali visoke ocjene.

(sponzorirani članak)

Pročitajte i ovo

LIJEK ZA TIJELO I DUŠU

Karlovački franjevci za došašće otvorili vrata: Rade čaj za imunitet, dezinficijense, a sve iz vlastitog vrta, jedinog u Zvijezdi