Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Hrvatska BOŽINOVIĆ SE ISPRIČAO Podijeli

Kakvi preokreti: Najprije najavili zatvaranje terasa, pa Božinović na kraju kaže: Samo u jednoj županiji

To je Dubrovačko neretvanska županija, rekao je na kraju ministar pa se ispričao na krivim informacijama

Koliko je važno biti točan u komunikaciji najbolje svjedoči današnji slučaj. Mediji su objavili da za četiri županije počinju strože mjere, Karlovačkoj, Zagrebačkoj, Dubrovačko neretvanskoj i Primorsko goranskoj, a da će biti i zatvorene terase.

Vijest je prostrujila, a onda se na kraju presice ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da se pooštravaju mjere u četiri županije. No, samo u Dubrovačko-neretvanskoj mjere se odnose na zatvaranje ugostiteljskih objekata.

Ministar se na kraju sjednice Vlade ispričao ako su ga novinari krivo shvatili dok je objašnjavao. Stoga je pojasnio da se ta mjera odnosi samo na Dubrovačko-neretvansku županije, ali ne i na ostale tri. “Ne zatvaramo kafiće u četiri županije već samo u jednoj. Oprostite ako nisam bio jasan”, kazao je Božinović. “Nacionalni Stožer je donio četiri Odluke na prijedlog županijskih Stožera kojima se pooštravaju postojeće mjere. To su županijski Stožeri Primorsko-goranske županije, Karlovačke županije, Zagrebačke županije a također i Dubrovačko-neretvanske županije”, izvijestio je na Vladi ministar unutarnjih poslova Davor Božinović

Pročitajte i ovo

PSST

Subotu u ponoć počinje izborna šutnja