Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  8C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Županija SELO I OBIČAJI Podijeli

Kamanje i ove godine slavi Dan općine uz DOK – festival za ljude dobre volje

Održava se od 11. do 13. rujna uz sve epidemiološke mjere

Četvrtu godinu za redom u Kamanju se organizira DOK – Festival za ljude dobre volje u sklopu Dana općine.

Od petka 11. do 13. rujna, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera održat će se niz kulturno – sportskih i zabavnih programa.
Načelnik Kamanja Damir Mateljan vjeruje da žarišta na DOK-u neće biti.

-Ove godine je sve izazovno. Kako kaže stara hrvatska izreka – bolje da umre selo nego običaji. No, ostat će živo i selo i običaji jer usprkos ovoj pandemijskoj 2020., festival DOK ide dalje. To je festival atmosfere pa će stoga i atmosfera biti možda malo drugačija.

-Bit će svega. U Kamanju uvijek bude svega jer trudimo se da program bude raznovrstan, inovativan. Uvijek brinemo o toj scenografiji, kulisi koja se dogodi u tom trenutku u mjestu, dodao je producent festivala Nikola Vukmanić.

Za vrijeme festivala prvi put se otvara i špilja Vrlovka

Kao i prijašnjih godina, festival je fokusiran na djecu, mlade i obitelji. Tako je idući petak rezerviran za elektronsku glazbu uz DJ-a Olivera Krivića. U subotu se otvara zabavni park, a prijepodne bit će ispunjeno i predstavom za djecu. Organiziran je i planinarski pohod na Vodenicu, biciklijada, dok će se u samom mjestu održavati cirkuske animacije, zip line. Navečer – koncerti.

-Bit će to tri interesantna koncerta i dva autorska benda Super Funk Session i Kimiko te The Plagijators, jedan vrhunski cover bend kojije prošle godine bio u Kamanju i ove godine smo ih pozvali, kaže Vukmanić.

U nedjelju 13. rujna održava se tradicionalno Kamanjsko prošćenje. No, program će se u Kamanju održavati i prije DOK-a, a po prvi put za vrijeme festivala špilja Vrlovka bit će otvorena.

-Događanja započinju već u srijedu prikazivanjem filma, u sklopu Four River Film Festivala koje će se održati kraj prostora općine gdje se održavaju i druga događanja. U četvrtak će naš najeminentniji alpinista Stipe Božić održati predavanje o pohodu na Himalaju. Ujedno će naš geomorfološki spomenik prirode, špilja Vrlovka napokon prvi puta biti otvorena i to u terminu od petka do nedjelje od 16 do 20 sati sa stručnim vodstvom, dodao je Mateljan.

Pročitajte i ovo

ZA STARIJE

Ogulinski dom za starije dobit će novo ruho: Kvaliteta života za treću životnu dob