Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  23C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  23C° Ozalj

 • weather-image

  22C° Slunj

Život KAM? U KAMANJE Podijeli

Kamanje proslavilo svoj dan trodnevnim brojnim događanjima

Ova mala pokupska općina može biti primjer drugima u Hrvatskoj po uspjehu u izgradnji dobrog života

Festival dobre volje DOK i kamanjsko proštenje nakon trodnevnih događanja okončani su koncertom grupe Mystic, ali i vrućom janjetinom. Bilo je to šesta po redu manifestacija koju organizira Općina Kamanje u suradnji s TZ područja Kupa i Karlovačkom županijom.

Na svečanoj sjednici općinskog vijeća poručeno je da ova mala pokupska općina može biti primjer drugima u Hrvatskoj po uspjehu u izgradnji dobrog života, a potom su se okupili umirovljenici koji su nordijski prošetali krajem. Zvijezda večeri bila je grupa Cubismo koja je latino-ritmovima rasplesala posjetitelje koje je za nastup čuvenog benda zagrijao DJ Bob Milan.

U subotu je kod špilje Vrlovka omogućeno 3D razgledavanje špilje, s obzirom da je zatvorena za posjetitelje radi zaštite faune, i virtualni povratak u kameno doba kada je to područje nastanjivano. Riječ je o pretpremijeri projekta koji će biti premijerno predstavljen u listopadu, a koji je plod javno-privatnog partnerstva Općine i tvrtke Conoko.

Ostatak programa se odvijao u središtu mjesta na tri pozornice. Najmlađi su otvorili drugi dan festivala plesnom predstavom “Čudna šuma”, a potom su uživali uz mađioničara Jozu Bozu i na kreativnim radionicama koje su vodile Marija Graša i Iva Cik. Otvoren je i zabavni park s ringišpilom, a Planinarsko društvo “Vrlovka” je omogućila i spuštanje po zip-lineu.

Zadruge i obiteljska poljoprivredna gospodarstva su ponudile posjetiteljima svoje prehrambene proizvode i rukotvorine na sajmu, a vozila se i tradicionalna biciklijada s obveznim porcijama graha za svakog sudionika nakon vožnje.

Najpoznatiji hrvatski konceptualni umjetnik Siniša Labrović ponudio je mještanima, dok nepomično stoji zatvorenih očiju, da uzmu kamen iz njegove ruke, a stave drugi.

Profesor Siniša Reberski ispisivao je krasopisom imena posjetitelja koji su tako dobili lijepu uspomenu.

Zagrebački glumac Vili Matula odigrao je monodramu “Izvodi Vili Matula” kojom je nasmijao, ali i potaknuo na promišljanje, a potom je nastupio vrlo talentirani lokalni kantautor Martin Ladika.

Posjetitelji su drugu večer ispratili feštom s Nipplesima, odličnim karlovačkim cover-bandom.

Na proštenju u nedjelju posjetitelje je u stari Zagreb šlagerima vratio Stjepan Jimmy Stanić, legenda hrvatske glazbe, u pratnji supruge Barbare.

Prelijepi kamanjski kraj dodatno je oplemenjen umjetničkim instalacijama Festivala strašila, Daniela Kovača i Nikole Vukmanića, inače producenta festivala.

Pročitajte i ovo

KNJIŽEVNI KRUG KARLOVAC

Od 40 priča, najbolju je napisala Zagrepčanka Luna Tatjana Val