Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Život MALO VELIKO KAMANJE Podijeli

Kamanje slavi Dan općine, stižu i “pobunjeni” SDP-ovci

Mateljan stanovnicima: Možemo ovo naše mjesto i našu općinu učiniti lijepim mjestom za život; o SDP-u: Krizu riješiti do kraja godine ili se neće riješiti uopće

U Kamanju danas počinje trodnevna proslava Dana općine – manifestacija povezana s tradicionalnim kamanjskim proštenjem i osnutkom župe 1789. godine.

Načelnik Kamanja Damir Mateljan svojim sugrađanima tim je povodom poručio.

–  Bez obzira koliko katkad izgledalo teško i koliko god katkad nam se činilo da nas ima malo možemo ovo naše mjesto i našu općinu učiniti lijepim mjestom za život kako za nas tako i za sve one koji će k nama doći.

Na marginama proslave, koja će početi misom u 9:30, nastaviti se svečanom sjednicom Općinskoga vijeća u 11 pa nordijskim hodanjem u 15:00, razgledavanjem špilje Vrlovka od 18 sati i koncertom Matije Dedića od 20, danas će se u Kamanju susresti i članovi SDP-a nezadovoljni stanjem u stranci i predsjednikom Davorom Bernardićem.

U Kamanje stiže respektabilan broj zastupnika, gradonačelnika, običnih članova, oni koji su suspendirani i oni koji nisu, koji su potpisali pismo i oni koji nisu. Predsjednik Bernardić na ovaj sastanak nije pozvan jer “njemu je sve rečeno”

Održat će sastanak nakon kojega bi trebali donijeti zaključke o smjeru kojim bi stranka trebala krenuti, rekao je za RM Mateljan.

Kamanje je inače mjesto u koje je pokojni Ivica Račan volio dolaziti. Ima li simbolike u tome – Mateljna kaže: “Sastali bi se bilo gdje, ovo je slučajno, ali…”

– Ta neka mistika vezana uz SDP i Kamanje možda nam pomogne da budemo pametni, da budemo racionalni i jedinstveni i da napokon donesemo odluke koje će riješiti ovu krizu u SDP-u, kako do kraja godine riještiti zavrzlamu i kako od SDP-a učiniti ono što treba biti – ključna stranka za razvoj ove zemlje odnosno kako vratiti povjerenje birača ili nešto drugo, ali to se mora riješiti do kraja ove godine jer se neće riješiti uopće, zaključio je.

Pročitajte i ovo

VRIJEME

Kiša i grmljavina otvorile su petak, ali će ga i zatvoriti