Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Županija NA ULASKU U EU Podijeli

Kamen temeljac i početak radova na izgradnji Islamskog centra u Maljevcu 1. svibnja

Zajednica islamskih vjernika na ovom području je prilično velika, ima ih oko tisuću

Polaganje kamena temeljca i početak radova na izgradnji Islamskog centra u Maljevcu bit će 1. svibnja.

Islamski centar u Maljevcu je potreba muslimana koji žive u Karlovačkoj županiji uz granicu s BiH. U 176 kuća živi tisuću vjernika muslimana u općinama Cetingrad, Vojnić i Topusko.
Islamski centar će se prostirati na 434 m2. Minaret će biti visok 22,5 metra, a kupola je visine 11,5 metara s 3 male kupole. Idejno rješenje napravila je arhitektica dr. Alma Pinjić iz Jablanice dok je glavni projekt napravila arhitektica Željka Tomašić iz Zagreba.

-Predstoji nam veliki angažman i ogroman trud da pripremimo ovu veliku i nesvakidašnju svečanost na ulazu u Europsku uniju u blizini granice između Hrvatske i BiH. Zahvalan sam predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji dr. Azizu ef. Hasanoviću kao i službama zadužene za graditeljstvo u Karlovačkoj županiji. Ponajprije hvala mojim džematlijama i vakifima koji svakodnevno rade i doprinose ovom za nas velikom projektu. U Medžlisu Islamske zajednice Karlovac s nestrpljenjem očekujemo ovu veliku svečanost koja će se upriličiti na 25. godišnjicu od osnivanja Džemata Maljevac, poručio je Admir ef. Muhići, imam Džemata Maljevac

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Rukometaši Karlovca fantastičnom obranom u derbiju ‘samljeli’ Umažane i došli na korak do naslova prvaka