Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Županija EKO BLAMAŽA Podijeli

Kamenolom na Brajakovom Brdu i dalje divlje odlagalište smeća

Stara odjeća, obuća, boce, crijepovi, namještaj, ormari i građevinski materijal – samo neke od stvari koje se mogu pronaći u kamenolomu

Ni nakon dvije godine nakon što je Radio Mrežnica pisala o divljem deponiju na Brajakovom Brdu, problem u kamenolomu još uvijek nije riješen.

Unatoč odvozu smeća koji je dostupan svima, nemarni građani i dalje otpad bacaju u prirodu. Stari građevinski materijal i namještaj još stoji, a gomila se i dodatni otpad. Slika je još gora nego prije dvije godine.

U kamenolomu se tako može pronaći odjeća, obuća, namještaj, boce, crijepovi i ostali građevinski materijal . Zbog neravnog terena formiralo se i jezero koje za vrijeme kišnih razdoblja buja i povlači za sobom okolno smeće. Srećom, dno je nepropusno pa zagađeno jezero ne utječe u okolne podzemne vode.

Iz općine Netretić poručuju kako su tek nedavno zaprimili novu prijavu te da će u najkraćem mogućem roku odlagalište sanirati. Tvrde kako je zadnjih godina kamenolom već nekoliko puta očišćen, ali to ne sprječava građane da bacaju novo smeće. Inače divlja odlagališta u općini Netretić mogu se prijaviti na broj telefona 047/804-425.

Pročitajte i ovo

SRETAN ROĐENDAN

Šumarsko drvodjeljska škola Karlovac proslavila 75 godina rada: Jedini u Hrvatskoj obrazuju meteorologe