Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  26C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Županija NAJPRIJE PAPIRI Podijeli

Kampus na Švarči, Dom zdravlja na Dubovcu, MIOŠ u novom ruhu, dio projekata koji se planiraju, a za izradu “papira” županija zatražila novac

Tim novcima radila bi se samo projektna dokumentacija

Iz Karlovačke županije 22 projekta bit će prijavljena na nacionalni plan oporavka i otpornosti, ukupne vrijednosti 36 milijuna kuna, a ono što je bitno reći, radi se o sredstvima za izradu projektne dokumentacije.

Kazala je to danas karlovačka županica Martina Furdek Hajdin objašnjavajući da se radi i o županijskim projektima, ali i projektima općina i gradova, te raznih ustanova, a njih samih je 13.

Za dobivanje novaca za izradu projektne dokumentacije tako je Županijska uprava za ceste prijavila bivšu Cestu sira na kojoj želi sagraditi biciklističku infrastrukturu i realizirati održiviji promet bez CO2.

Opća bolnica Karlovac prijavljuje kampus zdravlja na Švarči, odnosno traži novac za “papire” za novu zgradu u kojoj bi objedinili niz usluga, a bila bi ekonomski učinkovita. Sve planiraju realizirati s HZJZ i Hitnom.

Na području Kamanja kandidiran je interpretacijski centar, dok je karlovačka Mješovito industrijsko obrtnička škola kandidirala projekt uređenja svoje zgrade. Obuhvatio bi dijelom rušenje, novu izgradnju, novu sportsku dvoranu, ali i dijelom izgradnju smještajnih kapaciteta.

Sama Regionalna razvojna agencija koja je i sudjelovala u pomoći oko ovih projekata, vidi tu dio kolača i za sebe jer upravo svoj prostor u Haulikovoj žele preurediti u “zeleni”, odnosno energetski obnoviti zgradu.

Karlovački Dom zdravlja kandidirao je dva projekta – novu zgradu na Dubovcu, te novi medicinski centar u Draganiću.

Sama županija ima dva projekta, jedan je dobro poznati SKOK, odnosno uređenje nekadašnjih skladišta na Jamadolu koje se prostire na 20 hektara i ima 20 zgrada, a tu planiraju napraviti centar za obuku i edukaciju žurnih službi. Jedan projekt posvetili su i digitalnom javnom prijevozu, napomenula je županica.

Valja potcrtati da se ove prijave odnose isključivo na sredstva za izradu projektne dokumentacije, a ne za izgradnju objekata. O tom-potom, reklo bi se.

Inače, neki od projekata odnose se i na karlovačku Toplanu, VIK, potom dva dolaze iz Slunja, dva iz Vojnića, jedan iz Rakovice, Žakanja, Cetingrada, te dva iz Krnjaka, kazala je županica.

Pročitajte i ovo

110. BRIGADA

110. Brigada slavi 31 godinu od ustroja: Ove godine braniteljski spust rijekom Kupom