Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Karlovac STAVOVE NA SUNCE Podijeli

Kandidati za karlovačkog gradonačelnika o povratku djece na nastavu: Stojkić jedina ZA bez pogovora, ostali da, ali…, neki i skroz protiv

“Slušanje struke” glavna je politička mantra većine kandidata

Jesu li kandidati za karlovačkog gradonačelnika za povratak svih učenika u školu pitali smo ih danas već zasićeni izjavama o reformama, reorganizacijama gradskih uprava i sličnim dosadnim izjavama. Pravi problemi u današnje vrijeme vezani su uz nenormalan život već godinu dana, uz online nastavu, zaključavanja, propast gospodarstva i slično. Ma koliko se tvrdilo da je to problem Vlade, prava lokalna vlast trebala bi voditi brigu o svojim građanima. 

Tek je jedna kandidatkinja i to Martina Stojkić iz Domovinskog pokreta u Karlovcu rezolutna da se djeca trebaju vratiti u škole i to bez maski, protiv je HNS-ov Amirudin Talakić, dok su Damir Mandičć ( HDZ), Davor Petračić ( SDP i ostali) te Draženka Polović ( Možemo!) za povratak, ali…

Za aktualnog gradonačelnika (HDZ) Damira Mandića osnovni princip trebao bi biti da sva djeca budu u učionicama.  – S obzirom na epidemiološku situaciju, tu odluku treba gledati u kontekstu svih događanja, ali mislim da bi bilo dobro pronaći način da su djeca u učionicama, kaže Mandić.

U osnovnim školama u županiji danas su 23 pozitivna učenika, a u srednjim školama 15

Od njegovog “izazivača” Davora Petračića čujemo da je uvijek za povratak u škole, ali onda širimo mogućnost zaraze Bilo bi najbolje ići u školu što se tiče djece, psihologije, fizičkih aktivnosti, ali mislim da još malo trba pričekati, suzdržati se, izdržati dok se većina stanovništva ne procijepi pa će se život vratiti u normalu.

Draženka Polović iz Možemo!, koja i sama dolazi iz obrazovnog sustava, kaže da poštuje struku i ne može se u to miješati, a strašno joj je teško zbog učenika i zbog nas, osobito kako nam cijeli obrazovni sustav sada već predugo traje u ovom vakuumu. Kvaliteta nastave uživo i online se ne može mjeriti.

Povratku svih učenika u škole protivi se HNS-ov Amirudin Talakić je protiv. –  Ja nisam za pogotovo u ovoj trenutačnoj epidemiološkoj situaciji. Prvo, jer to ugrožava zdravlje djece, a drugo jer na taj način tu epidemiološku situaciju možemo značajno pogoršati. Djeca na svu sreću nemaju ugrožavajuću simptomatologiju, ali mogu zaraziti svoje roditelje, sustanare, tvrdi Talakić.

Jedina rezolutna i konkretna u odgovoru na naše pitanje je Martina Stojkić iz Domovinskog pokreta. Ona je apsolutno za povratak djece u školu i to bez nošenja maski. – Smatram da je kod djece bitna socijalizacija što gube ako ne idu u školu i nose maske. Proces učenja i pamćenja je otežan ako nema interakcije učitelja s učenikom. A ako se ne vidi mimika lica, gubi se jedan bitni element razvoja, a to je emocionalna inteligencija i to je veliki hendikep u daljnjem društvenom životu, objašnjava.

 

Pročitajte i ovo

ŽIDOVI U KARLOVCU

Obilježen Dan sjećanja na žrtve Holokausta: Jedan je to od najvećih zločina u povijesti čovječanstva