Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Život ČEKA SE Podijeli

Kao nekad: Duga Resa i dugoreški prsten čekaju “DA” za objedinjavanje propusnica

Ogroman broj naših općina definitivno je višak, a korona je to zorno pokazala

Da su brojne općine u Hrvatskoj nepotrebne znaju i vrapci na grani, a najbolje se ta komplikacija i njena pogubnost vidi ovih dana na izdavanju propusnica.

Ako Bog da, ili u ovom slučaju Nacionalni stožer, Duga Resa i četiri okolne općine Netretić, Bosiljevo, Generalski i Barilović uskoro bi mogli biti jedno “tijelo”, barem što se propusnica tiče. Lokalni stožeri uputili su molbu županijskom, a on nacionalnom kako bi se ovaj prostor Duge Rese i njenog prstena povezao pa za odlazak iz Netretića, Bosiljeva, Generalskog i Barilovića do Duge Rese ne bi trebala propusnica. Sve je to na tragu nekadašnje Skupštine općine Duga Resa koja je postojala u ovakvom obimu u bivšoj državi.

-Nadamo se odobrenju, rekao je dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar i potvrdio da su zahtjev poslali.Prvi su s ovim krenuli Istrijani koji su objedinili područja više općina koje su nekad bile pod zajedničkom kapom.

Možda nova vremena i korona u svom zlu donese i neko dobro, a to je pojednostavljenje države, manji broj općina i gradova, veću učinkovitost i manje troškove.

Pročitajte i ovo

PROGNOZA

Čeka nas turbulentan vikend: Oluje najavljene za unutrašnjost, jaka bura na moru