Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Karlovac KULTURA U CENTRU Podijeli

KAoperativa povukla skoro 2 milijuna kuna za Hrvatski dom u centru

Projektom će kroz dvije godine razviti model upravljanja ovim prostorom

Savez karlovačkih udruga KAoperativa jedina je udruga iz Karlovačke županije koja je na natječaju “Kultura u centru” povukla 85% bespovratnog novca iz Europskog socijalnog fonda za svoj projekt “Hrvatski dom u centru”.

Kroz dvije godine četvero zaposlenih s ukupnim budžetom od 1.947.612,50 kuna zagovarat će i unapređivati dosadašnji model sudioničkog upravljanje u kulturi s naglaskom na Malu scenu Hrvatskoga doma.

Bit će to korak više prema konačnome cilju: Društveno – kulturnom centru u kojeg se teži “pretvoriti” Hrvatski dom.

– Kada projekt završi nadamo se da ćemo biti puno zadovoljniji situacijom u čitavom prostoru Hrvatskog doma odnosno da ćemo otvoriti prostore za daljnje pregovore što dalje činiti s Hrvatskim domom. Ovdje će se održavati reprezentativan primjer sadržaja koji bi se mogli jednog dana održavati u budućem prostoru Društveno – kulturnog centra hrvatski dom. To je najveća promjena koju ćemo postići uz to da ćemo imati jedan razvijeni model koji ćemo moći primjeniti na Hrvatskom domu ukoliko se nastavi ovako dobra suradnja s lokalnom upravom, rekla je voditeljica projekta Ivana Francišković Olrom.

Grad Karlovac je partner u projektu pa su KAoperativa sporazumom to i formalizirali

Osim edukacija i informativnih radionica i tribina, koje su već počele i na kojima sudjeluju i djelatnici Grada Karlovca i njegovih ustanova u kulturi, ovim projektom bit će uređen i dio unutarnjeg i vanjskog prostora Hrvatskog doma.

– Ono što će sigurno biti je Urbani park na bočnoj strani eksterijera Hrvatskog doma u kojem će se održavati i dnevni i noćni sadržaji namijenjeni svim građanima, bez obzira na dob.

 

Pročitajte i ovo

SPASIMO KORANU

Hanželu odbijena žalba za izgradnju zida na Korani uz Lanu Koranu