Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Lana, poznata po ulozi u seriji 'Ne daj se Nina' uskoro će postati majka. Glumica je od početka trudnoće bila tajanstvena oko spola bebe, ali kako se trudnoća sve više bliži kraju, odlučila je otkriti taj detalj Glumica Lana Gojak otkrila spol bebe: 'Pripreme za našu curicu' Jandrokovića koji je jučer bio viralni hit su skinuli s interneta i od njegove fotografije napravili letak koji je osvanuo na raznim lokacijama u Zagrebu. Pod fotografijom je i HDZ-ov broj telefona Jandroković u kupaćima sad je i na posterima po Zagrebu: Pod fotku su stavili i HDZ-ov telefon Taburei, ladičari, dvosjedi... Sve je dio malog namještaja s kojim se mogu lijepo namjestiti manji životni prostori, a da i dalje izgledaju elegantno i da se po potrebi može lako napraviti novi razmještaj 10 važnih komada namještaja za život u malenom prostoru Engleska nogometna Premier liga objavila je da je postigla dogovor o prodaji TV prava za prijenose utakmica Sky Sportsu, BT Sportu, Amazon Prime Videu i BBC Sportu vrijedan oko 5,5 milijardi eura za razdoblje od 2022. do 2025. godine, odnosno za sezone 2022/23., 2023/24. i 2024/25.  Iznos je približno isti kao i prethodni trogodišnji ugovor, odnosno oko 1,83 milijarde eura po sezoni, a postignut je izravnom pogodbom umjesto na javnom natječaju. Za dogovor izravnom pogodbom sa dosadašnjim partnerima Premier liga je zbog pandemije korona virusa dobila dozvolu britanske vlade.  Tako je Premier liga i dalje na vrhu liste kad je u pitanju novac od prodaje tv prava. Na drugom mjestu je francuska prva liga sa prihodom od 1,172 milijarde eura po sezoni (2020.-2024.), pa Bundesliga 1,16 milijardi (2017.-2021.), dok je španjolska Primera četvrta s 1,14 milijardi (2019.-2022). Na petom mjestu je talijanska Serie A s 973 milijuna eura po sezoni (2018.-2021.). Premiership prodao televizijska prava za pet i pol milijardi eura

Život BITKA ZA MREŽNICU Podijeli

Kapetane, što se događa na ovom brodu Duge Rese: Grad već 5 godina ignorira zagađivanje Mrežnice u Donjem Mrzlom Polju

Naše rijeke kontrolira apsolutno nitko, zakon provodi nitko i naše rijeke su prepuštene same sebi, kaže Zlatko Dugalić

Donje Mrzlo Polje, dio koji spada pod Dugu Resu, od 2014. je spojeno na kanalizaciju pa iako su tamošnji stanovnici imali obvezu priključenja svi to nisu učinili. Njih pet i dalje svoje fekalne vode ispuštaju direktno u rijeku Mrežnicu i nitko im ništa ne može.

Barem tako već pet godina govore Zlatku Dugaliću, vlasniku OPG Dugave poznatom po svojim trešnjama, višnjama i malinama. Toliko dugo on pokušava stati na kraj onima koji Mrežnicu svakodnevno zagađuju.

-Govorim o pet kuća dolje u ulici na samoj Mrežnici koji jednostavno imaju svoje ispuste direktno u Mrežnicu iako im se ispred same kuće  nalazi sekundarni kanalizacijski vod, kaže Dugalić.

Sve je prijavio komunalnom redarstvu, Gradu Dugoj Resi, Hrvatskim vodama, ali do danas se nije ništa promijenilo. Fekalije i dalje plutaju ovim dijelom rijeke i putuju dalje prema Karlovcu, Korani i Kupi. Svatko od njih, kaže Dugalić, gleda neki drugi zakon i odgovornost prebacuju jedni na druge dok istovremeno kanalizacijske ispuste u rijeke nitko ne kontrolira.

NITKO brine o Mrežnici i ostalim rijekama

U pet godina shvatio je samo jedno – o Mrežnici, ali ni o drugim našim rijekama brine često najpopularnija osoba u Hrvatskoj – NITKO.

-Naše rijeke kontrolira apsolutno nitko, zakon provodi nitko i naše rijeke su prepuštene same sebi, naglašava Dugalić.

Na svom OPG-u uskoro će imati oko tri tisuće sadnica i stabala trešnje i višnje. Navodnjava ih iz Mrežnice, za što ima koncesiju, ali njegova proizvodnja nije ekološka. Ne može ni biti, dok god tom rijekom plutaju ne samo ljudske fekalije nego i deterdženti koje oni nespojeni na kanalizaciju nekažnjeno ispuštaju.

Dok mu u Komunalnom i Gradu kažu da je mandatna kazna tek 250 kuna, Dugalić tvrdi kako se radi o starom zakonu dok se onaj aktualni, koji predviđa obavezno spajanje na kanalizaciju i kaznu od 10.000 kuna u Dugoj Resi ne primjenjuje.

Zapovjedna odgovornost – na brodu kapetan, u gradu gradonačelnik

Od svih kojima se obraćao u Komunalnom, Gradu i Hrvatskim vodama jedino je u ovoj potonjoj instituciji od jedne osobe, voditeljice ispostave, pronašao osobu s kojom može razgovarati. No, za ovu priču, dodaje, odgovoran je Grad i njegov prvi čovjek. Zato ga pita:

-Po pomorskom zakonu na brodu je glavni kapetan, čak i kad u kuhinji nema dovoljno soli. Pa, kapetane, što se događa na ovom brodu Duge Rese? Tko je kriv za ovo? Ja ne mogu prozvati “Janka i Marka” samo mogu reći tko je kapetan, a to je gradonačelnik. Zna li naš gradonačelnik o ovome, zna, ali što je uradio – ništa, govori ogorčeni Dugalić.

Pročitajte i ovo

BROJKE

20 pozitivnih u petak u Karlovačkoj županiji, u ogulinskoj i karlovačkoj bolnici 67 osoba zbog korone