Radio Mrežnica
Podijeli

Kapulice u kvasini – super zimnica

Kapulice u kvasini

Sastojci:

Kapulice
Kvasina
Sol
Šećer
Papar, lovorov list, mažuran, origano…
Voda
Teglice

Priprema:

1. S kapulice skinuti prvi sloj kožice.

2. Kapulice složiti u tegle (prethodno sterilizirane u pećnici).

3. Vinsku kvasinu prokuhati s vodom (omjer 2/3 kvasine i 1/3 vode).

4. Kad se tekućina ohladi, uliti je u tegle, ali ne prepuniti, ostaviti malo
prostora do vrha tegle, radi vrenja.

5. U tegle dodati malo soli (naš tajni sastojak je i žličica šećera).

6. Po želji dodati mirodije: papar u zrnu, lovorov list, mažuran, origano … koji okus tko voli ili u svaku teglu svoju mirodiju.

7. Teglu zatvoriti i spremiti na tamno mjesto (neki ih drže i na suncu).

8. Nakon 40 dana može se konzumirati, iako to ovisi o veličini kapulice, jačini
kvasine i ukusu pojedinca. Najbolje probati da li je gotova. Punkufer.hr

Portal Radio-Mrežnica unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više na Prihvati Čitaj više