Kapulice u kvasini
Sastojci:
Kapulice
Kvasina
Sol
Šećer
Papar, lovorov list, mažuran, origano…
Voda
Teglice
Priprema:
1. S kapulice skinuti prvi sloj kožice.
2. Kapulice složiti u tegle (prethodno sterilizirane u pećnici).
3. Vinsku kvasinu prokuhati s vodom (omjer 2/3 kvasine i 1/3 vode).
4. Kad se tekućina ohladi, uliti je u tegle, ali ne prepuniti, ostaviti malo
prostora do vrha tegle, radi vrenja.
5. U tegle dodati malo soli (naš tajni sastojak je i žličica šećera).
6. Po želji dodati mirodije: papar u zrnu, lovorov list, mažuran, origano … koji okus tko voli ili u svaku teglu svoju mirodiju.
7. Teglu zatvoriti i spremiti na tamno mjesto (neki ih drže i na suncu).
8. Nakon 40 dana može se konzumirati, iako to ovisi o veličini kapulice, jačini
kvasine i ukusu pojedinca. Najbolje probati da li je gotova. Punkufer.hr