Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Gledatelji su je najviše zavoljeli u filovima o Bridget Jones, ulozi za koju se morala udebljati nekoliko kilograma. Zbog lošeg psihičkog stanja u jednom je periodu jednostavno pobjegla od reflektora i kamera Zellweger ima dva Oscara, a konobarila je da bi preživjela Svjetska antidopinška agencija (WADA) ublažit će od sljedeće godine kazne za sportaše koji će biti pozitivni na testiranju na "rekreacijske droge" izvan natjecanja. Prema dosadašnjem pravilniku, svaki pozitivan dopinški nalaz povlačio je dvogodišnju zabranu nastupa, no iz WADA-e su objavili kako će oni sportaši koji budu pozitivni na supstance koje ne pridonose ostvarivanju boljeg rezultata od 1. siječnja biti suspendirani sa samo mjesec dana ukoliko pristanu na rehabilitacijski tretman, odnosno tri mjeseca bez tog tretmana. Kao razlog ublažavanju kazni za sportaše koji koriste "rekreacijske droge" navodi se želja da se pojača fokus na prave varalice. Nema dugih suspenzija: Manje kazne za 'rekreacijske droge' Zemlja bi mogla imati koristi od eksplozije kroz različite donacije od brojne dijaspore i humanitarnih organizacija koje bi mogle ponovno ojačati nacionalnu valutu i privući investitore Eksplozija je Libanon bacila na koljena i stvorila priliku da se elita obogati, a narod osiromaši Nije bilo iznenađenja ni u posljednje dvije utakmice osmine finala EL. Na domaćim su terenima prolazak osigurali Basel protiv Eintrachta (1-0), kao i Wolvesi protiv Olympiacosa (1-0) te ušli u četvrtfinale Ispala još tri Hrvata: Wolvese je 'spasio' VAR, Basel prošao dalje

Karlovac U TEBE SE GOSPODINE UZDAM Podijeli

Kardinal Stepinac bio je 1874 dana u karanteni. “Kad vam sve uzmu, ostaju vam dvije ruke. Sklopite ih na molitvu”

Sjajna propovijed iz Nacionalnog svetišta svetog Josipa na Dubovcu

Velika pobožnost svetom Josipu se nastavlja iako je na snazi zabrana javnih okupljanja.

Zahvaljujući postavljenim profesionalnim televizijskim kamerama te Laudato televiziji pobožnost svetom Josipu srijedom se iz Nacionalnog svetišta prenosi preko Laudato televizije, Facebooka te drugih digitalnih pomagala. Pobožnost svetom Josipu na jedanaestu srijedu Velike pobožnosti predvodio je mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta, a misno slavlje vlč. Ivan Vučak, upravitelj Župe Presvetog Trojstva iz Krašića.

„Iako se i mi nalazimo u užarenoj peći poput junaka današnjih misnih čitanja, Šadraka, Mešaka i Abed Nega, primjećujem da cijela Hrvatska pjeva s tolikim nebeskim zaštitnicima, sa svetim Josipom, s blaženim Alojzijem Stepincem, sa svima onima koji su se pouzdavali u Gospodina Boga našega, jer upravo nam o tome govori prvo čitanje, kako nam Gospodin daje snagu da pjevamo sada još jače, još jače molimo i zahvalimo dobrom Bogu. Iako se nalazimo u užarenoj peći koronavirusa, želimo biti još bliže Bogu. Nalazimo se u korizmi, kada razmatramo postaje Isusova križnog puta. Poput Isusa Krista, i mi smijemo moliti da nas mimoiđe zlo zaraze od koronavirusa, ali ne kako mi hoćemo, već poput Krista želimo moliti da se vrši ne naša volja, već volja Božja”, rekao je vlč. Vučak

„U ovoj našoj užarenoj peći koronavirusa i potresa nismo sami. Krist nam daje hrabrost i sigurnost, osobito svim uplašenim i umornima. Jer Bog šalje svog anđela i izbavlja one koji se u Njega uzdaju. Tako i mi danas ponavljamo ‘U tebe se Gospodine uzdam’, istim onim biblijskim stihom koji je blaženi Alojzije Stepinac uzeo za svoje biskupsko geslo.

Dok se nalazimo u ovoj izolaciji, karanteni, zatvoreni u svojim kućama, želim podsjetiti da je blaženi Alojzije Stepinac proveo 1874 dana u karanteni i izolaciji, odnosno u ćeliji Lepoglavskog zatvora, ne znajući što se događa s Nadbiskupijom, svećenicima, obiteljima, i što će se s njim dogoditi. U tom vremenu potpune izolacije između ostalog napisao je dvadeset i šest propovijedi nadahnute zazivima iz litanija svetog Josipa. Sveti mu je Josip bio nadahnuće kako se u neizvjesnosti života pouzdavati u Gospodina. Izolacija i karantena nastavili su se sljedećih devet godina u Krašiću. Blaženi Alojzije bio je zatvoren u zatvorskoj ćeliji i krašićkom sužanjstvu, ali je ipak bio slobodan. Stoga je mogao kazati: ‘kad vam sve oduzmu ostaju vam dvije ruke, sklopite ih na molitvu’. Mogao je to kazati jer se pouzdavao u svetog Josipa i gospodina Isusa”. Na kraju misnog slavlja mons. Sente zahvalio je svima koji prate misna slavlja iz Nacionalnog svetišta, a to je uistinu lijepi broj. Samo preko Facebook profila Laudato televizije taj broj premašuje 40 tisuća pregleda, u koji nisu uključeni gledatelji ispred televizijskih ekrana sa zemaljskom antenom. Zahvalio je i na mnogim porukama ohrabrenja i zahvale u kojima slušatelji i gledatelji ističu kako su im misna slavlja iz Nacionalnog svetišta, ispunjena pobožnošću, ohrabrujućim homilijima i prekrasnim pjesmama, prava utjeha, poticaj na dobro i ohrabrenje u ovim izazovnim vremenima koronavirusa i teškog potresa u Zagrebu i Hrvatskom Zagorju.
Svakog dana od ponedjeljka do petka Laudato televizija prenosi misno slavlje iz Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu. Misno slavlje predvode različiti svećenici. Na misnim slavljima pjevanje animiraju s. Blandina Rakarić, KBLJ, ili troje članova zbora mladih Agape Josip Krajačić, Lucija i Lovro Klarić. Napominjemo da su svi na određenoj udaljenosti, te se strogo poštivaju mjere zaštite.

Pročitajte i ovo

INVESTICIJA

24 stana, poslovni prostor, kancelarije, parkiralište – u novoj zgradi u Krležinoj u Novom centru u Karlovcu