Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Sport NOGOMET Podijeli

Karlovac 1919 prvak Četvrte lige Središte, sljedeće sezone trećeligaš; NSKŽ prekinuo sve županijske lige

NSKŽ je otkazao ovogodišnja izdanja manifestacije ‘Dan nogometa’ te U16 turnira ‘Branko Čavlović – Čavlek’.

KARLOVAC – Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je, nakon jučerašnjeg sastanka predstavnika Središnjeg državnog ureda za sport i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, donio odluku da će se, ako se za to stvore uvjeti, nastaviti natjecanja u Hrvatskom kupu i 1. HNL, dok se sve ostale lige prekidaju i trenutna stanja na ljestvicama proglašavaju se konačnima za sezonu 2019/2020.

Iz liga koje se neće nastaviti nitko neće ispadati, no nama je puno bitnija vijest da će biti plasmana u više rangove prema tim konačnim stanjima na ljestvici. Iako će konačni sustav natjecanja za sezonu 2020/2021. biti poznat tek nakon postupka licenciranja i dobivene suglasnosti SDUŠ-a, gotovo je sigurno da će nogometaši Karlovca 1919 sljedeće sezone biti trećeligaši jer su, prema toj odluci, prvaci 4. nogometne lige Središte za sezonu 2019/2020.

– Osobno sam htio da se liga odigra do kraja, ali ova odluka je očekivana. Pokazali smo ove sezone najviše u našem rangu, pobijedili glavne konkurente, imali veliku bodovnu prednost i zasluženo smo proglašeni prvacima. Čestitam svim svojim igračima, kao i vodstvu kluba koje nas je sjajno pratilo tijekom cijele sezone. Ako nam bude dopušteno, nastavit ćemo trenirati do kraja ove sezone, a onda, obzirom je stanka bila velika, ranije krenuti s pripremama za natjecanje u višem rangu i pokušati se dodatno pojačati. Naravno, ako sve bude sukladno ovoj odluci pa zaista odemo u viši rang – komentirao je ovu odluku HNS-a trener Karlovca 1919 Matija Štefančić.

Županijske lige neće se nastaviti, konačni poredak prema trenutnom stanju, otkazan Dan nogometa

Sukladno HNS-ovim odlukama, svoje je donio i Nogometni savez Karlovačke županije. Na 26. sjednici Izvršnog odbora, održanoj danas telefonski, jednoglasno je odlučeno da se prekidaju sva natjecanja seniora i mladeži pod ingerencijom NSKŽ-a u sezoni 2019/2020. te se trenutno stanje na ljestvicama proglašava konačnim. Prvaci liga imat će mogućnost napredovanja u viši rang, a ispadanja u niži rang neće biti. Odluka o izgledu liga u novoj sezoni bit će donijeta naknadno, nakon provedenog postupka utvrđivanja kriterija i uvjeta za klubove 1. ŽNL.

Županijski savez donio je i odluku o otkazivanju ovogodišnjeg izdanja manifestacije ‘Dan nogometa NSKŽ-a’, koja je bila planirana za 6. lipnja, kao i ovogodišnjeg izdanja U16 turnira ‘Branko Čavlović – Čavlek’, koji se trebao održati od 29. srpnja do 2. kolovoza.

Obzirom na pandemiju i smanjeno punjenje proračuna, Karlovačka županija donijela je rebalans proračuna, kojim se sredstva za sport za 2020. godinu umanjena za gotovo polovicu. Sukladno tome donijeta je i odluka da se do daljnjega ne sufinancira plaća za instruktora nogometa NSKŽ. Nakon dobivanja ove odluke, zatražena se sredstva od Središnjeg državnog ureda za sport, sukladno njihovoj odluci za isplatu potpore za očuvanje radnih mjesta za ožujak, travanj i svibanj.

Pročitajte i ovo

ATLETIKA

Bruno Belčić državni prvak na 3000 metara sa zaprekama s rekordom prvenstava Hrvatske, Helena Valentić srebrna u istoj disciplini