Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac STIPENDISTI ZASLUŽENO Podijeli

Karlovac daje 60 učeničkih i studentskih stipendija: Budući kirurg Tin Vučković namjerava ostati u Hrvatskoj

Ovo će rasteretiti budžete roditelja koji plaćaju školovanje djece, kaže gradonačelnik Mandić

Potpisi na 60 učeničkih i studentskih stipendija stavljeni su danas u Karlovcu, a mladi ljudi koji su ih dobili doista su ih i zaslužili. Na njima je da u društvu u kojem stanje duha nije odveć optimistično, pomaknu stvari u smjeru optimizma i u temelju čega je rad. 

Poručio im je to karlovački gradonačelnik Damir Mandić koji kaže kako je svih 60 stipendija zasluženo, ali i da će one barem malo olakšati financijski udar roditeljima učenika i studenata.

-Njihovim budžetima će to olakšati, kaže Mandić i dodaje da Grad Karlovac na godišnjoj razini izdvaja 4,5 milijuna kuna izravno za učenike odnosno roditelje, što kroz stipendije, što kroz prijevoz te nabavku radnih bilježnica, a uvedene su i nagrade za đake koji nastupe na državnim natjecanjima.

Jedan od stipendista Grada Karovca je i student pete godine medicine u Rijeci, Tin Vučković.

U ime svih, zahvalio je na stipendiji koja pomaže u studentskom životu. – Lijepo je da grad u kojem smo rođeni misli na nas i daje nam stipendije, kaže Tin. Nakon diplome ima plan zapošljavanja, skupljanja iskustva, a potom i traženja specijalizacije.

– Vjerujem da se treba specijalizirati ili subspecijalizirati u grani koja te interesira, a to je u Tinovom slučaju kirurgija. I ne manje bitno, njegov je plan ostati u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo

ZA MLADE

DugaResa Fest i ovog svibnja: Prijave do kraja veljače, za školarce audicija, a očekuje se i gost iznenađenja