Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  26C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  24C° Slunj

Karlovac OKUSI SVIJETA Podijeli

Karlovac danas centar gastronomije svijeta; peruanska, finska, kenijska, filipinska i indijska hrana kod Glazbenog paviljona

Prvi put na Međunarodnom festivalu folklora spoj glazbe, plesa i okusa

Karlovac će danas, zahvaljujući 21. Međunarodnom festivalu folklora, postati centar svjetske gastronomije.

Kod Glazbenog paviljona održat će se prvi Okusi svijeta na kojima će grupe koje gostuju na ovogodišnjem festivalu: Finska, Indija, Kenija, Peru i Filipini, predstaviti i svoju autohtonu kuhinju, a sve uz plesni animacijski program.

– Ovakvu priliku još nismo nikada imali u Karlovcu i očekuje nas mnog finih jela, druženja, plesanja i dobre zabave, kaže organizatorica Ivana Moškun Štefanac.

Svaka zemlja predstavit će svoje jedno glavno jelo s prilogom, desert i piće. Hranu i piće za posjetitelje, sveukupno 1800 porcija već pripremaju kuhari restorana Žganjer i Kristal po receptima i s namirnicama koje su im dostavili folkloraši.

Svi koji će kupiti neko od jela ili pića dobit će kupon za nagradnu igru. Dobitak je poklon bon Ka travela vrijedan 2.000 kuna za putovanje po želji. Izvlačenje je večeras na kraju manifestacije

– Ono što je jako zanimljivo je da su neki začini došli izvan granica Hrvatske, neki tek ovaj tjedan s grupama. Zaista su se potrudili da pripremimo njihovo jelo točno onako kako oni to pripremaju kod kuće.

Dok će se u gastro kućicama oko paviljona moći kušati kenijske mandaze, finske palačinke, peruansku chicha moradu i slično, posjetitelji će moći detaljno doznati na koji se način priprema pojedino jelo. Ljubitelji plesa pak moći će naučiti i pokoji plesni korak svjetskog folklora.

Glavno jelo s prilogom je 20 kuna, desert 10, a piće 15

U ponudi će osim svjetskih specijaliteta biti i domaći poput Guinnessove štrudle i gemišta dok će FA “Matija Gubec” izvesti Linđo i poučiti ljude koracima ovog dalmatinskog plesa. Okusi svijeta kod Glazbnog paviljona počinju u 20 sati.

Pročitajte i ovo

NISU VAŽNI GODINE I ISKUSTVO

Eksperimentiranje sa zvukom uz Hrvatski dom: Dođite večeras s intrumentima