Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Karlovac BUDUĆNOST Podijeli

Karlovac dobio novu državnu cestu DC 545 od Donjeg Pokupja do Senjske ulice

Radi se o potpuno novom prometnom pravcu budućeg Gradskog prstena

Odlukom o razvrstavanju javnih cesta Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Karlovac je dobio novu državnu prometnicu DC 545. 

Još 23. studenog ministarstvo je prekategoriziralo pravac od Senjske ulice na državnoj cesti D3  kroz D6 na kružnom toku Dubovac prema cesti za Ozalj D228 u Donjem Pokupju.

– Taj pravac je prekategoriziran u novu državnu cestu D545 što će nam omogućiti tri stvari. Prva je da ćemo krenuti u realizaciju rekonstrukcije Ulice Luščić do Krajčevićeve, drugo je da će omogućiti izgradnju prometnice od mosta Alessandria kroz drežničko i hrnetićko polje do Ilovca i treće je da će omogućiti izgradnju prodora Ulice Banija, između DIP-a i mehanizacije Uprave šuma, ispod brze ceste i željezničke pruge i spoj na tu buduću cestu, pojasnio je dogradonačelnik Ivan Mrzljak.

Za sve te projekte zadužene su Hrvatske ceste s preciznim rokovima. Za dokumentaciju za “prodor DIP” imaju 18 mjeseci, a za dokumentaciju za zapadnu obilaznicu, koja će ići od Ilovca na most Alessandria – Jamadol – zapadno od bolnice na petlju kod bivše Jugoturbine, imaju 12 mjeseci.

Ova nova državna cesta zapravo je ponovna aktivacija projekta Gradskog prstena koji trebao prometno rasteretiti centar Karlovca.

Pročitajte i ovo

31. GODIŠNJICA

Udruga veterana Rebelsa obilježila godišnjicu osnutka