Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Karlovac 440. GODINA KARLOVCA Podijeli

Karlovac – grad dobrih i kreativnih ljudi. Desetero takvih danas dobilo nagrade i plakete

Svečana sjednica održana je u Zorin domu uz brojne goste. Plenkovićeva izaslanica ministrica Murganić, predsjedničina Ivana Crnić, a Jandrokovićev Jelić

Put do sreće je davanje sreće drugima, poručio je Dubravko Halovanić u ime svih danas nagrađenih na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Karlovca u Zorin domu.

Halovanić je dobitnik Nagrade grada Karlovca za 2018. koju je posthumno dobio i karlovački slikar Daniel Butala. Plakete su pak dodijeljene karlovačkom obrtniku Dragi Lipošćaku, ing. Miljenku Ožuri, Ivanu Sačeriću, atletičarki Jelici Pavličić Štefančić, glumici Zrinki Cvitešić, Karlovačkim mažoretkinjama, monsinjoru Ferdinandu Vražiću i Poliklinici SUVAG.

Gradonačelnik Mandić projekte koji se provode predstavio je filmom i ukratko u svom govoru spomenuo izgradnju obilaznice na Turnju, drugog kolosjeka pruge Hrvatski Leskovac – Karlovac, obnovu komunalne infrastrukture Zvijezde. Puno više i duže od gradonačelnika o gradskim projektima vezanim za Zvijezdu govorio je župan Damir Jelić.

-Sreća ne dolazi od toga što je netko bogat niti od toga što je netko uspješan, a niti od prepuštanja užitcima. Put do sreće je davanje sreće drugima. Svaki od nas pokušao je popraviti ovaj svijet na svoj način, a vi ste to prepoznali. Možemo biti ponosni i sretni što svoje vrijeme nismo protratili uzalud, rekao je Halovanić, brigadir u miru koji će ostati upisan kao začetnik današnjeg Muzeja Domovinskog rata na Turnju.

– U Karlovcu imamo puno dobrih i kreativnih ljudi i priča, a u svim svojim planovima i nastojanjima moramo biti iskreni i radišni za generacije koje dolaze, poručio je gradonačelnik Damir Mandić i dodao:

-Zahvaljujem svim nagrađenima jer vi ste slika koju želimo o sebi vidjeti, a isto tako znam da su ove nagrade potvrde vama i vašim obiteljima na svemu onome što ste do sad postigli.

Svečana sjednica održana je u povodu sutrašnjeg 440. rođendana grada Karlovca. Proslava se večeras nastavlja koncertom Parnog valjka na Starom placu, a završava sutra koncertom Gibonnija i prije toga Rođendanskim balom.

Pročitajte i ovo

O SOCIJALISTIČKIM SPOMENICIMA

Izložba “Na Kordunu spomenik do spomenika” od sutra u karlovačkoj Gradskoj knjižnici