Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -0C° Slunj

Karlovac FILMSKO ŽUTILO Podijeli

Karlovac idući tjedan u znaku srednjoškolskog filma – festival i reviju otvara dokumentarac Srbenka

Obilje filmova mladih autora, ali i uspješnice njihovih starijih kolega moći će se gledati od 11. do 15. rujna u Karlovcu i 4 rijeke

Kraj ljeta i početak školske godine u Karlovcu već tradicionalno protječu u znaku filma – od 11. do 15. rujna grad na četiri rijeke postaje svjetska meka srednjoškolskog filmskog stvaralaštva.

Ovogodišnji filmovi doplovili su iz čak 50 zemlja diljem svijeta tako da će se u Karlovcu u sklopu 23. Filmske revije mladeži i 11. Four River Festivala prikazati filmovi od Gangesa pa sve do Kupe.

Uz natjecateljski program, koji donosi 76 naslova mladih autora i autorica diljem svijeta, festivalski program uključuje i bogat večernji program na najljepšim kino lokacijama: obalama Korane, Mrežnice, Dobre i Kupe. Tako će svi posjetitelji moći uživati u recentnim naslovima, filmskim uspješnicama koje su obilježile kinematografiju regije.

Festival i Reviju otvara dokumentarac godine, višestruko nagrađivani film Srbenka koji će biti prikazan na Korani u Karlovcu. U srijedu, 12. rujna na rijeci Mrežnici bit će prikazan film Sakriveni, španjolskog redatelja Mikela Rueda, dok će se u četvrtak u Novigradu na Dobri gledati hrvatski kandidat za Oscara, film Osmi povjerenik.

Pretposljednji festivalski dan bit će na rijeci Kupi, 18. rujna kada će se moći pogledati poseban film o prijateljstvu. Riječ je o filmu redatelja Ire Sachsa, Ljeto u Brooklynu.

Pročitajte i ovo

BORLIN

I ViK na Noći muzeja: Priča o stoljetnoj vodi uživo na vodocrpilištu Borlin