Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Karlovac NAJNOVIJE Podijeli

OVDJE ČITAJTE:Karlovačka županija ima prvog zaraženog koronavirusom: Ogulinac se zarazio u Rijeci

Ogulinac se javio u Dom zdravlja u subotu kad je osjetio simptome, dan prije bio je u Domu zdravlja s djetetom

Između sedam novozaraženih u Hrvatskoj, jedna je osoba s ogulinskog područja i hospitalizirana je u karlovačkoj bolnici.

Kako su priopćili na astožeru riječ je o muškoj osobi s ogulinskog područja koja se zarazila u Rijeci. Osoba se javila u ogulinski Dom zdravlja još u subotu kad je osjetio simptome te da je bio u kontaktu sa zaraženom osobom. Dan prije subote, dakle u petak, ta je osoba bila u ogulinskom Domu zdravlja s djetetom.
Utvrđeno je da je mladić imao kontakt s već potvrđenom pozitivnom osobom, uzet je uzorak koji je pokazao da je pozitivan i on se nalazi u izolaciji, rekao je na tiskovnoj Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije dr. Ervin Jančić, dodajući da je ta osoba sa zaraženom osobom imala kontakt u Rijeci.
Zaražena osoba postupila je odgovorno, nije imala kontakt s drugim ljudima osim sa stručnim osobljem u bolnici. Direktno se uputila u Domu zdravlja u Ogulinu, voditelju, predstavila se, prošlo je postupak trijaže, osoblje je uzelo uzorak i osoba je još uvijek u pripremnom prostoru dnevne bolnice za infektologiju.

Jedna liječnica iz Opće bolnice Karlovac koja je na specijalizaciji u bolnici Dubrava je u samoizolaciji, bez simptoma. Bila je u drugom timu u KBC-u Dubrava, ne sa zaraženim liječnicima.

Ukupno je u Hrvatskoj 56 zaraženih osoba koronavirusom, rekao je ministar Vili Beroš. Pet je novih slučajeva u Zagrebu, jedan u Rijeci i jedan u Karlovcu.

Devet tisuća ljudi je u samoizolaciji.

 

Pročitajte i ovo

AGLOMERACIJA U ZVIJEZDI

Sutra počinju prvi radovi i polaganje mimovoda u Haulikovoj i Samostanskoj te na Ruskom putu