Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Karlovac VODA NAŠA SVAGDAŠNJA Podijeli

Karlovac ljeti ima dovoljno vode za optimalnu potrošnju. Iz ViK-a apeliraju na racionalnu

Kada perete zube, zatvorite slavinu. Tuširanjem se troši manje vode nego kupanjem… ne puštajte vodu da bespotrebno teče

Količina vode u karlovačkim bunarima u ljetnom je periodu dovoljna za optimalnu vodoopskrbu cijelog vodoopskrbnog sustava grada koji se prostire se na 300 četvornih kilometara i obuhvaća oko 700 km mreže cjevovoda, 6 vodocrpilišta, 12 vodosprema i 16 precrpnih stanica.

Kako je glavnina vodocrpilišta vezana uz razine podzemnih voda to znači da su u sušnom razdoblju te razine manje, nego li u jesen ili zimi. Zato iz Vodovoda i kanalizacije Karlovac građane pozivaju da u ovim sušnim, ljetnim mjesecima vodu troše racionalno.

Poanta je da se u bilo kojem slučaju ne pušta vodu da bespotrebno teče.

Pojačane kontrole hidranata

Oni pak koji su se odlučili vodu krasti s hidranata trebaju znati da je to protuzakonito jer izaziva nestabilnosti u sustavu.

-Dolazi do pada tlaka, prekida vodoopskrbe, hidrauličkih udara i puknuća cjevovoda, pojašnjavaju u ViK-u.

Njihovi djelatnici pojačali su nadzor nad hidrantskim sustavima, a građane mole da ako primjete neovlašteno korištenje usluge vodoopskrbe, kontaktiraju besplatni telefon 0800 400 047 .

Kvarovi se rješavaju po prioritetima

Zahvaljuju i svima koji im dojavljuju kvarove i poručuju da ih rješavaju prema prioritetima.

-To ne znači da nas nije briga za vodu koja istječe, već da je primarni kriterij priroda kvara. Naime, kada se dogodi kvar na magistralnom sustavu ili cjevovodu koji vodom opskrbljuje više ulica ili čak naselja, tada je takva sanacija prioritetna jer taj kvar utječe na distribuciju vode na širem području. Zato pozivamo sugrađane na suradnju i strpljenje u takvim situacijama.

ViK godišnje investira oko 13 milijuna kuna u projekte obnove vodoopskrbnog sustava. Uz to i aglomeraciju kojom će biti obnovljeno 56 kilometara cjevovoda te savjesnu potrošnju gubici vode bit će znatno smanjeni.

Pročitajte i ovo

NAPREDAK

Tehnička škola Karlovac u projektu vrijednom 32 milijuna, sinergija obrazovanja i struke