Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  30C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  30C° Ozalj

 • weather-image

  29C° Slunj

Karlovac SPREMNI Podijeli

Karlovac nakon hladnoće očekuje poplave

U Centru za beskućnike osigurali dodatne kapacitete, imaju dovoljno deka, ali ne i hrane za doručak i večeru. U Gradu se pripremaju za potencijalnu opasnost od poplava

Nastava u Karlovcu neće biti otkazana zbog hladnoće, a grad se priprema i za moguće poplave.

– Sada nam je najvažnije provjeriti po mjesnim odborima stanje s vrećama pijeska, spremnost svih službi pogotovo gradskih tvrtki s obzirom da će vjerojatno trebati puniti vreće. Znači sve one pripremne radnje. Provjerit će se i zapornice koje smo radili u sklopu interventnih mjera obrane od poplava, je li sve u funkciji i isto tako dodatno će se pročišćavati kanali uz ceste jer su sada natrpani snijegom kao i odvodi na ulicama. Vodovod i kanalizacija tome će se posebno posvetiti narednih dana, rekao je za RM gradonačelnik Damir Mandić.

A zbog niskih temperatura za sad, dodaje, nema potrebe za otkazivanjem nastave u školama. Za održavanje sigurnima prioritetni su prostori oko škola i zdravstvenih ustanova.

Stožer je i u kontinuiranom kontaktu sa Skloništem za beskućnike. Tamo su se također dobro pripremili, kaže Petar Banić. Jedino što bi im dobro došlo jest hrana za doručak i večeru.

-U centru boravi 19 korisnika. Jedan je u Zagrebu, ali vraća se za nekoliko dana. Mi smo pripremili za ove ekstremne, hladne uvjere još deset ležajeva ako nam netko dođe. Ako dođe i više primit ćemo. Spremili smo se dovoljno, imamo i deka i dosta kapaciteta. No, iako imamo osiguran ručak doručak i večeru nemamo. To sami kao udruga pripremamo pa ako netko ima viška hrane koja bi mogla koristiti za doručak i večeru ne bi bilo loše da donese, kaže Banić.

Iz gradske uprave apeliraju na građane da pozornost posvete svojim sugrađanima u potrebi, starijim i samačkim domaćinstvima.

Pročitajte i ovo

PRIJE SVEGA

Sutra zatvoren Ruski put: “Snimat” će situaciju u karlovačkom podzemlju